Skip to content Skip to footer

Panik Ataktan Kurtulma Rehberi

panik ataktan kurtulma

10 Soruda Panik Ataktan Kurtulma Rehberi

Panik atak, kişinin başına gelen herhangi bir tehdit veya tehlike olmamasına rağmen kendisini tehlikede ve tehdit altında hissetmesiyle kendisini gösteren bir ruhsal sorundur.

Panik ataktan kurtulma isteğiniz varsa kurtulma aşamalarını görebilir ve panik ataktan dolayı yaşadığınız olumsuzluklara son verebilirsiniz. Uzman psikolog kadromuzdan hemen destek almak için bize ulaşabilirsiniz.

panik ataktan kurtulma

Panik Atak Nedir?

Panik ataktan kurtulma yollarını belirlemeden önce panik ataktan bahsetmemiz gerekir. Kurtulma yollarını tespit etmeden önce karşı karşıya olduğunuz ruhsal sorunu tespit etmek daha doğru bir yoldur.

Panik atak, 75 kişiden 1’ini etkileyen ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle geç ergenlik veya erken yetişkinlik döneminde ortaya çıkar.

Panik ataktan bahsederken nedenleri tam olarak ortaya konmasa bile tedavi edilemeyen önemli sorunların neden olduğunu söyleyebiliriz.

Örneğin, mezuniyet, evlilik ve ilk çocuğunuzun doğumu gibi stresli yaşam olaylarıyla bağlantılı ve bunlar tarafından tetiklenmiş gibi görünmektedir.

Genetik yatkınlığa dair kanıtlar da panik ataktan sorumlu olabilmeyi düşündürmektedir. Bir aile üyesi panik atak geçirdiyse, özellikle hayatınızın stresli zamanlarında bu bozukluğu geliştirme olasılığınız daha yüksektir.

Bu nedenle genetik yükten dolayı panik ataktan kurtulma süreci panik bozukluk geliştirmeden önce mümkün olmayabilmektedir.

panik ataktan kurtulma

Panik Atak Nasıl Oluşur?

Panik atak, önceden herhangi bir uyarı veya sebep olmaksızın ortaya çıkan ani bir korku patlamasıdır.

Çoğu insanın şikayet ettiği ve kurtulma isteği içinde olduğu “stresten” çok daha stresli olma hali yaşanırken panik ataktan bahsedilebilir.

Panik atak geçiren kişilerde en sık görülen semptomlar çarpıntı ve nefes darlığıdır. Ayrıca göğüs ağrısı, yoğun  korku, baş dönmesi, mide bulantısı veya baş dönmesi, titreme, terleme, kızarma veya titreme olabilir.

Aynı zamanda ayak parmaklarında veya parmaklarda uyuşma ve delirme veya ölme korkusu da panik atak belirtileri arasındadır. 

Panik ataktan kurtulma isteği bu belirtileri yaşayan kişilerde çok güçlü hissedilmektedir çünkü yaşamı oldukça zorlaştıran belirtiler yaşanmaktadır.

Panik ataktan dolayı ortaya çıkan yakınmalar, tehlikeli bir duruma verilen ilk “savaş veya kaç” yanıtına benzeyebilmektedir. Ancak, bir “panik” sırasında panik ataktan dolayı oluşan bu belirtiler aniden ortaya çıkar.

Uyurken olduğu gibi görünüşte zararsız durumlarda bile görülebilirler. Panik ataktan kurtulma sürecinde de kişinin fark ettiği aslında herhangi bir tehlike içinde olmadığı yönündedir.

Yukarıdaki belirtilere ek olarak,  panik ataktan kaynaklanan ruhsal sorun aşağıdaki koşullarla da tanımlanır: Herhangi bir belirti olmadan, aniden ortaya çıkar ve durdurulamaz.

Korku, gerçek tehlikeyle karşılaştırılamayacak kadar hızlı yayılır ve kişinin zihnine hücum eder. Aslında, genellikle gerçek durumla  ilgisi yoktur.

Panik ataktan kurtulma isteği olan pek çok birey de aslında herhangi bir gerçek tehdit olmasa bile yine kaygı atağını yaşamaktadır. Panik ataktan kurtulma süreci elbette sadece geçici olarak birkaç dakika içinde tamamen gerçekleşebilmektedir.

Panik ataktan o anda muzdarip olan kişi aslında hiçbir aksiyon almasa da panik ataktan birkaç dakika içinde kurtulabilecektir. Vücut “kaç veya savaş” tepkisini birkaç dakikadan fazla sürdüremez.

Ancak yaşanan panik ataktan saatler sonra kurtulma sona erer ve atak tekrarlayabilir. Panik atak tehlikeli değildir ancak korkutucu olabilir.

Kişi panik ataktan kurtulma yönünde kendisini o denli zayıf görür ki kontrolü tamamen kaybedeceğini ve çıldıracağını düşünür.

Aynı zamanda yaşanan hiçbir olay doğrudan kişide panik atak oluşturmaz ve hiçbir olayı da tekrar yaşamak panik ataktan kurtulma etkisini göstermez.

Aslında panik ataktan diğer ruhsal sorunlara tüm neden insanların içinde bulundukları durumu nasıl gördükleridir. Elbette kişinin olayı nasıl yorumladığı kadar olaylardan nasıl etkilendiği de bu noktada çok önemlidir.

Örneğin, birçok insan depresyona girebilir, fobiler, bağımlılıklar, tıbbi sorunlar geliştirebilir ve hatta intihar etme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Etkileri, konuşma bozukluğu veya sosyal bozukluktan dış dünyayla  tamamen temasın kesilmesine kadar değişebilir.

Aslında panik bozukluğu olan kişilerin geliştirdikleri fobiler ve korkular, gerçek nesnelerden veya olaylardan korkmaktan değil, başka bir saldırı korkusundan kaynaklanmaktadır.

Panik ataktan bu noktada korkuyu da ayırt etmek bu nedenle gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, insanlar başka bir saldırıyı tetiklemelerini önlemek için belirli nesnelerden, insanlardan veya olaylardan kaçınmaya çalışırlar.

Ve bundan kaçındıklarında, aslında korku düzeyini ve panik atak düzeyini arttırırlar. Bir başka deyişle, panik ataktan ve atağı yaşamaktan kaçınmak için kendini geri çekmek panik atağı arttıran bir davranıştır.

Panik ataktan kurtulma süreci ile yanlış olan kaçınma davranışı birbiriyle karıştırılmamalıdır.

panik ataktan kurtulma

Panik Ataktan Sorumlu Olan Nedir?

Panik ataktan kurtulma sürecinde nedenleri de irdelemek önemlidir. Vücudumuzun kendisi panik ataktan kurtulma sürecinin önüne geçebilir ve hatta panik atağa neden olabilir mi?

Bu sorunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte nedenleri incelememiz gerekir. Anksiyete bozuklukları genetik kökenli olabilir; Bazı hastalar, aile üyelerinin panik ataktan veya depresyon gibi ruhsal rahatsızlıklardan muzdarip olduğunu veya bunların tanısını aldığını bildirmiştir.

Ayrıca, biyolojik bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, kesin biyolojik neden henüz bulunamamıştır. Panik ataktan kurtulma sürecinde işte bu nedenle sadece ilaç tedavisi etki göstermeyebilir ve ruhsal destek gerekebilir.

Ayrıca her etnik gruptan kişi panik ataktan eşit oranda etkilenebilir. Kadınlarda erkeklere göre iki kat daha sık görülür. Panik ataktan sorumlu olabilecek bir diğer faktör ise zihnimizdir.

Strese neden olan günlük olaylar panik ataktan sorumlu olabilir. Panik ataktan kurtulma için stres dolu yaşam olaylarından uzak durmamız da gerekebilir.

Yakın zamanda yaşanan yas veya ayrılmanın panik ataktan sorumlu olduğu gösterilmiştir. Yas sürecinin çalışılması da böylece panik ataktan kurtulma amacıyla gözden geçirilmelidir.

Bazı araştırmacılar, bir “stres etkeninin” bir termostata benzer olduğunu öne sürüyorlar. Başka bir deyişle, stres direncinizi azalttığında, derin bir fiziksel yatkınlık ortaya çıkabilir ve panik ataktan sorumlu olabilir.

Panik ataktan bahsederken nedenleri irdeleyerek hem fiziksel hem de zihinsel etkenleri göz ardı etmek uygun olmayacaktır. Panik ataktan sorumlu olan hem fiziksel hem de psikolojik nedenler vardır.

İlk başta, nöbetler olağandışı olabilir. Hastanın kendisi daha sonra bir atağın fiziksel semptomlarıyla reaksiyona girerek başka atakları tetikleyebilir.

Örneğin panik ataktan kurtulma ihtiyacı hisseden bir hasta kahve içtikten,  ilaç aldıktan veya egzersiz yaptıktan sonra çarpıntı hissederse, hasta bunu bir atak belirtisi olarak algılayabilir ve bir atak diğer bir atağı tetikleyebilir.

Öte yandan, kahve, egzersiz ve bazı ilaçlar aslında nöbetleri tetikleyebilir. Panik atağı olan kişi için panik ataktan sorumlu tetikleyiciler arasında bu uyarıcılar kaçınılmazdır.

Panik bozukluğu olan biri için en zor durumlardan biri, bir atağı tetikleyen birçok faktörü nasıl  ayırt edeceğini bilememektir. Bu nedenle panik ataktan kurtulma süreci bozukluğun tüm yönlerine odaklanmalıdır.

Örneğin; panik ataktan kurtulma sürecinde psikoterapistler hem fiziksel hem de zihinsel etkenleri birlikte incelemelidir.

panik ataktan kurtulma

Panik Ataktan Mı Gerçek Tehlikeden Mi?

Korkuyu algılamakta olan beyin bölgesinin aşırı duyarlılığı nedeniyle adeta butona zırt pırt basılarak vücutta bir uyarı durumu oluşur. Panik ataktan kurtulma ihtiyacı hisseden kişinin zihninde yanlış alarm bu nedenle çalışır.

Vücudun bu alarm durumuna tepkisi, tehlikeli bir durumdaki tepki ile aynıdır. Bu tepkiye panik atak krizi denir. Yukarıda belirtildiği gibi, bir krizde her şey akışkan ve temkinlidir.

Kaslar gerginleşir, nefes alıp verme hızlanır, kalp hızlanır, tansiyon yükselir ve vücut tam  savunma moduna geçer. İnsanlar bu durumu tehlikeli bulmaktayken, bu yüzden ölümün eşiğindeyim diye düşünürler ve hemen acile giderler.

Aslında, kontrol edilmezse panik atak 20-30 dakika içinde kendiliğinden sona erecektir. Panik ataktan dolayı ölüm söz konusu dahi değildir.

Panik ataktan kurtulma için öncelikle durumu sakin şekilde karşılamak en iyi çözümlerden birisi olacaktır. Vücut sahte tehlikeyi yanlış alarm olarak algılar ve sakinleşir.

Böylece geçici olarak panik ataktan kurtulma gerçekleşir. Ancak bu anın korkusu ve şiddeti bazen  gün boyu sürer ve geçmez, bu nedenle bu fikir işlemesine izin vermez ve kişi atağa uğrar ve tekrar acil servise koşar.

EKG’ler, akciğer filmleri, ekokardiyografiler oluşturulup analiz edildikten ve “hiçbir şeyiniz yok” dedikten sonra kişi eve gönderilir. Bazen acildeki uzmanlar durumu kalp krizi olmadığı için çok fazla umursamazlar.

Panik ataktan da çoğu zaman bahsetmezler. Kişiye panik ataktan kurtulma üzerine bir yönlendirme yapmazlar.

Ancak hasta fizyolojik muayenede çok başarılı bir acil servis doktoruna rastlarsa kendisine panik ataktan kaynaklandığı ve ruh sağlığı uzmanına gitmesi gerektiği bilgisi verilir.

Kişi anlık da olsa panik ataktan kurtulma fırsatını elde eder.Bu acil durum panik ataktan kurtulma konusunda kişiyi motive edebilir.

panik ataktan kurtulma

Panik Ataktan Panik Bozukluğu Geçiş Nasıl Olur?

Panik bozukluğu panik ataktan ayıran şey de aslında panik sürecinin ta kendisidir. Kişi panik ataktan sadece birkaç özelliğiyle ayrılabilecek kalp krizi ve benzeri bazı belirtileri yaşar.

O sırada öleceğini ve kimsenin ona yardım edemeyeceğini düşünür. Ayrıca o sırada panik ataktan kaynaklandığını düşünmediği için tüm kontrolü yitireceğini ve rezil olacağını da düşünebilir.

Panik ataktan kaynaklanan bu süreç genellikle hastanelerin acil servislerinde sonlanır. Kişi kendisi veya yakınlarının yardımıyla panik ataktan olduğunu hiç düşünmediği fiziksel ve ruhsal belirtiler ile acile gelir.

Elbette anlattıkları itibariyle hekimler de panik ataktan şüphelenmeyerek kalp krizi riskine karşı kişiye test ve tetkikler uygular.

Tüm test ve tetkikler sona erdiğinde ise kişiye panik ataktan kurtulma için psikolojik destek alması gerektiği söylenir. Kişi o anda hem panik ataktan kurtulma anının verdiği rahatlık hem de ölmeyeceğini o anda anladığı için geçici olarak rahatlar.

Ancak bu rahatlık sadece ve sadece bir sonraki panik ataktan kaynaklanan belirtileri yaşayana kadar sürer. Panik bozukluk işte bu rutin hale gelen panik atakların bir bütünüdür.

panik ataktan kurtulma

Kalp Krizinin Panik Ataktan Farkı Nedir?

Kalp krizi ile panik atak sık sık karşılaştırılan biri fiziksel biri ruhsal iki farklı süreçtir. Ancak benzer belirtileri de vardır. Kalp krizinin panik ataktan farkı bu noktada değerlendirme açısından önemlidir.

Panik atakta önceleri göğüste çarpıntı hissedilir. Kalp krizi öncesi ise göğüste ağrı sık görülmektedir. Panik ataktan çok kalp krizinde kalbin üstünde değil göğüsün ortasında ağrı hissedilir ve bu ağrı kalıcıdır.

Panik ataktan kaynaklanan göğüs ağrısı ise kalp üstünde hissedilir ve çarpar sonra geçer. Kalp krizini panik ataktan ayıran şey de efor sürecidir. Eforla birlikte panik atak azalırken kalple ilgili sorunlar ise fiziksel hareket ile artış gösterir.

Tansiyon panik atakta yükselir ancak kalp krizinde çoğunlukla tansiyon daha düşük seyreder. Panik ataktan kaynaklanan göğüs ağrısı kısa süre sonra geçerken kalp krizinde bu durum kalıcı olarak yer almaktadır.

Panik atakta dinlenince ağrı veya diğer belirtiler artar ancak kalp krizi geçiren kişi dinlenince panik ataktan kurtulma periyoduna giriş yapmıştır.

panik ataktan kurtulma

Panik Atağı İlaçsız Yenenler Var Mı?

Panik ataktan kurtulma için hem ilaç tedavisinin gerçekleşmesi hem de psikolojik destek alınması önerilendir.

Yalnızca ilaç tedavisi alanların sadece yüzde yetmişinde düzelme seyredilir iken psikoterapi ile birlikte uygulandığı zaman ise tamamen düzelme gözlenmektedir.

Bazı durumlarda ise panik atağı ilaçsız yenenler var olmaktadır. Bazı kişilerde ilaç kullanımı mümkün olmayabilir.

Örneğin; gebe kadınlarda panik ataktan kurtulma süreci ilaçsız gerçekleşmek zorunda olabilir. Bu sebeple panik ataktan kurtulma ilaçsız olarak yürüyecek ve psikolojik destek alınacaktır.

Panik ataktan kurtulma için en etkili tedavilerden biri  bilişsel ve davranışsal terapidir.

Bu tedavi panik ataktan kurtulma sürecinde hastaların panik atağa geçmişten getirdikleri olumsuz düşünce ve inançların yerini daha faydalı olanlarının almasını sağlar.

Davranışsal yaklaşımlar, korkulan durumları sistematik veya doğrudan ele alır. Panik ataktan kurtulma sürecinde bu özellikle kaçınma ile uğraşırken kullanışlıdır.

Bununla birlikte, bilişsel davranışçı terapiyi kullanmak için, kişinin birkaç yoğun olumsuz duygu veya düşünceye sahip olması gerekir.

Bu süreç yaşanmadan sadece üzerine gidilirse de hastanın kaygısını artırır ve görüntüyü daha sert hale getirir.

Bu da hastanın kendisine ve tedavisine olan güvenini kaybetmesine neden olur. Panik ataktan kurtulma sürecini olumsuz yönde etkileyebilir.

Bilişsel davranışçı terapiler panik ataktan kurtulma için en sık başvurulan destek yöntemlerinden birisidir.

Ancak şunu unutmamak gerekir ki bazı durumlarda ilaçsız tedavi sürecini yürütmek oldukça zor bir durumdur. Bu nedenle panik ataktan kurtulma için ilaç tedavisini de göz ardı etmemek gerekmektedir.

panik ataktan kurtulma

Panik Atağa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Panik atağa iyi gelen yiyecekler ile ilgili değerlendirmemize geçmeden önce önemli bir konuyu belirtmeliyiz.

Panik ataktan kurtulma sürecinde hiçbir yiyecek psikolojik destek ve ilaç tedavisi olmadan işe yaramayacaktır. Ruhsal sorunların tedavisinde yiyecekler ve yaşam tarzının değişimi sadece destekleyici rol üstlenebilir.

Yumurta sarısı bir D vitamini kaynağıdır. Yumurta aynı zamanda mükemmel bir protein kaynağıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu büyümeyi ve gelişmeyi destekleyen amino asitleri içerir.

Yumurtalar ayrıca serotonin adı verilen ve mutlulukla ilişkilendirilen hormonun oluşumunda rol oynayan triptofan adı verilen bir amino asit içerir.

Serotonin, ruh halini, uykuyu, hafızayı ve davranışı düzenlemeye yardımcı olan kimyasal bir nörotransmiterdir. Ayrıca panik ataktan muzdarip kişilerde serotonin de azaldığı bilinmektedir.

Bu hormonun ilaveten beyindeki bazı işlevleri iyileştirdiği ve kaygıda azalmalara neden olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla panik ataktan kurtulma sürecinde yumurta tüketimi fayda sağlayabilecektir.

Kabak çekirdeği mükemmel bir potasyum kaynağıdır ve elektrolitleri dengelemeye ve kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.

Kabak çekirdeği ve muz gibi potasyum açısından zengin besinler stres ve kaygı belirtilerini azaltmaya ve bu belirtilerden kurtulma amacına yardımcı olabilir.

Kabak çekirdeği de iyi bir çinko kaynağıdır. Kız öğrenciler üzerinde yapılan bir araştırma çinko eksikliğinin ruh halini etkilediğini bulmuştur. Çinko beyin ve sinir gelişimi için önemlidir.

Vücuttaki en büyük çinko deposu, beynin duyguları yöneten kısmıdır. Panik ataktan kurtulma aşamalarında kabak çekirdeğini de tüketebilirsiniz.

Yapılan bir araştırmaya göre, fermante gıdaların bazı genç insanlarda panik ataktan kurtulma yolunda etkili olduğu, çok sayıda çalışma ise sağlıklı bakteri içeren gıdaları yiyenlerin daha mutlu olduğunu göstermiştir.

Diyetinize yoğurt ve diğer fermante gıdaları eklemek, bağırsak mikrobiyomunuza fayda sağlayabilir ve panik ataktan kurtulma ihtimalinizi arttırabilir.

Fermente gıdalar arasında; peynir, lahana turşusu, kimchi ve fermente soya ürünleri göze çarpmaktadır.

Yoğurt sağlıklı bakteriler içerir. Bu bakteri ve fermantasyon ürünlerinin beyin sağlığı üzerinde olumlu etkisi olduğu gösterilmiştir.

Yakın tarihli bir klinik araştırmaya göre, yoğurt ve diğer süt ürünleri de vücutta iltihap önleyici etkilere sahip olabilir.

Bazı araştırmalar, kronik inflamasyonun panik ataktan başka anksiyete, stres ve depresyonun bir parçası olabileceğini düşündürmektedir.

Tekrardan belirtmeliyiz ki panik ataktan kurtulma girişimleriniz varsa gıdalar ve yaşam tarzını değiştirmek önemlidir ancak ilk başvurmanız gereken psikoterapi ve ilaç tedavisidir.

panik ataktan kurtulma

Panik Ataktan Kurtulma Şansı Nedir?

Panik bozukluk, psikiyatride en tedavi edilebilir bozukluklardan biridir. Panik ataktan kurtulma şansınız birçok ruhsal soruna göre oldukça yüksektir diyebiliriz.

Antidepresanların panik bozukluğu iyileştirme şansı %70’dir. İlaç tedavisine psikoterapi de eklenirse bu oran %100’e ulaşabilmektedir.

Süreçler ve etken faktörlerin neden olduğu kimyasal bir bozukluğun neden olduğu bir hastalık olan panik ataktan kurtulma sürecinde ilaçlar vazgeçilmezdir.

İlaçlar sonucu panik ataktan kurtulma mümkündür, ancak ilaçlar asla nedeni veya nedenleri ortadan kaldıramaz. Nedenleri ortadan kaldırılmadan panik bozukluğundan kurtulmuş sayılmayız.

Bu durumda, her zaman tekrarlama riski vardır. Bu nedenle psikoterapötik süreci ilaç tedavisi ile tamamlamalıyız. Çünkü psikoterapi nedene dayalı bir yaklaşımdır.

Ancak bazı durumlarda, neden tamamen kimyasal olabilir. Böyle bir durumda ilaç tedavisi panik bozukluğunu tamamen iyileştirebilir.

panik ataktan kurtulma

Panik Ataktan Kurtulma İçin Ne Yapmalı?

Her şeyden önce, nefes düzenlenmeli ve vücut gevşetilmelidir. Panik ataktan kaynaklanan nefes sayısı artar, ancak nefesle ilgili derinlik azalır. Başka bir deyişle, kişi sık sık ve sığ nefes alır.

Bu, saldırıya neden olan mekanizmaları  şiddetlendirir. Ayrıca  aşırı kas kasılması ve cilt ısısının düşmesi gibi belirtiler de yaşanabilir.

Solunumumuzun hızını ve derinliğini düzenleyebilir ve kaslarımızı başarılı bir şekilde gevşetebilirsek panik atakları kontrol edebiliriz. O yüzden öncelikle biraz ama derin nefes alabilmeliyiz.

Böylelikle panik ataktan kurtulma yolunda ufak ama önemli bir adım atmış olursunuz.

Merkezimizdeki psikologlarımızdan panik ataktan kurtulma amacıyla seans aldığınız zaman bu egzersizleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca germe ve ısınma egzersizleri de oldukça etkilidir.  

Panik atağın panik atak olduğunu bilmek en rahatlatıcı ve önemli faktördür: Panik atağın vücut tarafından yanlış bir alarm olduğunu bilmek çok önemlidir.

Bunu bir örnekle açıklayalım. Bir binanın 24. katında olduğunuzu hayal edin. Yangın alarmının çalmasına izin verin. İlk tepkiniz korku ve endişe olacaktır.

Ama hemen yanlış alarm olduğu söylendiğinde anında rahatlayabilirsiniz. Panik atağın panik atak, yani yanlış alarm olduğunu bilmek, bu örnekte olduğu gibi harika bir rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Mümkün olduğu kadar dikkati bedenden uzaklaştırmaya çalışmalıdır: Bedene ne kadar çok odaklanırsa, kaygı ve endişe o kadar artar. Panik atak sırasında bunu yapmak zor olsa da dikkatin başka bir nesneye veya özneye çevrilebilmesi çok etkilidir.

Bir diğer teselli edici haber de panik ataktan bahsederken kısa bir süre sonra kendiliğinden geçtiğidir. Bu düşünceye odaklanılabilirse panik atağın şiddeti ve süresi azaltılabilir.

Panik atak durumunda nefes alıp vermek ve yürümek etkilidir. Güvenli bir yerde çalışın: Kendinizi güvende, rahat ve huzurlu hissettiğiniz bir yerde hayal etmek rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu bağlamda kendinizi rahat hissettiğiniz bir arkadaşınız veya aile üyenizle sohbet etmeniz de faydalı olabilir.

panik ataktan kurtulma

Mentalium Psikoloji Kimdir?

Klinik Psikolog Onur Aydın tarafından 2019 yılında Kadıköy Göztepe merkezli kurulan Mentalium Psikoloji ikinci şubesini 2021 yılında Şişli Mecidiyeköy semtinde açmıştır.

Merkezimizde tamamı klinik psikolog olan uzmanlar psikoterapi desteği sunmaktadırlar. Merkezimizde başta panik ataktan kurtulma olmak üzere birçok farklı konuda destek sunulmaktadır.

Eğer siz de panik ataktan kurtulma isteğine sahipseniz ancak bunu nasıl başaracağınızdan emin değilseniz, uzman psikologlarımızdan destek alabilirsiniz.

Kadıköy Göztepe Şube

Göztepe Mh. Fahrettin Kerim Gökay Cd.

No: 240 D: 7 Eren Apt.

Kadıköy / İstanbul

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.