10 Soruda Psikolojik Mide Bulantısı
Yaşadığımız bazı ruhsal sorunlar sebebiyle fiziksel bazı yakınmalarla karşılaşabiliriz.
Depresyonda mide ve bağırsak rahatsızlıkları görülebilirken mide bulantısı da bazen psikolojik birçok rahatsızlıkta ortak görülen belirtiler arasındadır.
Psikolojik mide bulantısı birçok kişinin yaşamını alt üst eden bir belirti olmakla beraber altında yatan ruhsal sorun düzelince ortadan kalkabilir.
Eğer siz de psikolojik mide bulantısı yaşıyorsanız, uzman psikolog kadromuzdan destek alabilirsiniz.
Psikolojik Mide Bulantısı Nedir?
Mide bulantısı, vücuttaki herhangi bir rahatsızlıktan kaynaklanan bir durumdur. Bulantı, vücudun yüzeysel semptomlarından biridir ve genellikle doğal süreçlerden kaynaklanır.
Bu genellikle soğuk algınlığı benzeri bir sorundan kaynaklanır. Ancak mide bulantısı hem psikolojik hem de fiziksel faktörlerin bir sorunu olabilir.
Psikolojik mide bulantısına ruhsal mide bulantısı da denir. Normal kabul edilen bazı durumlar herkesi aynı şekilde etkilemez. Bazı durumlarda, sorun belirtilenden farklı olabilir.
Bütün bunlar bir kişi için bazı psikolojik sonuçlara neden olur. Örneğin, tüketilen yiyecek veya içeceklerin neden olabileceği mide bulantısı aslında başka bir tıbbi durumun sonucu olabilir.
Bu durumu yaşarken kendinizi veya duygularınızı net bir şekilde ifade edemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, kişi çeşitli fiziksel hastalıklar yaşar.
Psikolojik mide bulantısı, aynı zamanda, yanlış ifade edilen bir duygusal durumun fiziksel bir sonucudur. Her hastalıkta olduğu gibi, psikolojik mide bulantısının varlığı da önemlidir ve asla hafife alınmamalıdır.
Bir hastalığınız varsa, tedavi için doktora gittiğinizden emin olun. Psikolojik bulantı genellikle şiddetli stres ve kaygı ile ortaya çıkar. Bu gibi etkenler vücut üzerinde çok ciddi etkilere sahiptir.
Kişinin ruhsal açıdan iyi hissetmemesi halinde kişide bazı yan etkiler yaşanabilir. Bu sebeple psikolojik mide bulantısı yaşadığını düşünen bir birey yaşadığı sorunun kendiliğinden geçmesini beklememesi gerekir.
Zaten psikolojik mide bulantısı artık kişinin bu duruma alışması haline geldikten sonra anlaşılır.
Bu nedenle artık mide bulantısı sorunundan muzdarip kişiler zaten belli bir süredir artık bu durumla yüz yüze kalmış bireylerdir.
Ancak mide bulantısı benzeri semptomlar büyük oranda kişinin yaşantısını olumsuz etkilemeye başladığı için tedaviye erken başlamak oldukça önemlidir.
Psikolojik Mide Bulantısı Nasıl Anlaşılır?
Psikolojik kaynaklardan dolayı ortaya çıkan mide bulantısı elbette bazı belirtilerle ortaya çıkabilir. Mide bulantısı zaten bir sonuçtur ancak mide bulantısına ek olarak ortaya çıkan bazı belirtiler de mevcuttur.
Peki psikolojik kökenli mide bulantısı nasıl anlaşılır? Öncelikle, psikolojik nedenlerden kaynaklanan mide bulantısını yaşayan birey kusma, ishal ve uykusuzluk da yaşayabilir.
Uyku sorunları hem kaygı hem de stresin bir sonucu olabileceği gibi psikolojik mide bulantısı yaşayan kişilerde de ortaya çıkabilir.
Ayrıca sıkıntılı ve kötü ruh hali de psikolojik kökenle mide bulantısı yaşayanlarda oldukça sık görülebilmektedir. Psikolojik mide bulantısı kişinin yaşamında oldukça fazla olumsuz etkiye sahip olabilir.
Mide bulantısı sebebiyle psikolojik açıdan olumsuzlukların yanı sıra sosyal yaşam da etkilenmektedir. Mide bulantısı sonucunda işine gidemeyebilir veya gitse bile işyerinde performansı olumsuz etkilenebilir.
Mide bulantısı veya kusma nedeniyle aile üyeleriyle de sorunlar yaşanabilir.
Kişi özellikle dışarıda mide bulantısı sonucu insanların zihninde olumsuz bir imaj oluşacağını düşünebilir. Dolayısıyla toplumdan ve çevresinden izole hale gelmesi oldukça olasıdır.
Psikolojik Mide Bulantısı Nedenleri Nelerdir?
İnsanlar belirli bir zaman diliminde normalde hissettikleri bazı olumsuz duyguları psikolojik nedenlerle daha yoğun bir şekilde yaşayabilirler.
Bu duruma uzun süre maruz kalmak kişide psikolojik hastalıklara neden olabilir. Bu psikolojik sorunlar (korkular ve endişeler), normalde herkesin yaptığının aksine kontrolden çıkabilir.
Bunun psikolojik etkileri çarpıntı ve mide bulantısı gibi belirtileri içerir. Psikolojik mide bulantısı ve bu mide bulantısını hissetmek için durumun bir alışkanlık olması gerekir.
Çünkü kişide bazı olumsuz durumlar biriktiğinde bu tür psikolojik yan etkiler ortaya çıkar. Psikolojik mide bulantısı, duyguları kelimelerle ifade edememe veya içe dönük olma gibi fiziksel semptomlara neden olur.
Mide bulantısı, bu duyguların bir ifadesidir. Ayrıca bazı psikolojik bozukluklar da ruhsal bulantının nedenlerinden biridir. Bunların en bilinenleri anoreksiya nervoza ve bulimia nervozadır.
Bunun dışında anksiyete bozuklukları psikolojik mide bulantısı için neden olabilir. Psikolojik mide bulantısının yaygın nedenleri arasında kaygı bozuklukları bulunmaktadır.
Kaygı, yoğun stresin bir belirtisidir. Korkuya maruz kaldığında, kişi psikolojik ve fiziksel olarak mide bulantısı vb. bazı semptomlar gösterebilir.
Mide bulantısı da kaygının neden olduğu fiziksel sorunlardan biridir. Örneğin, bir seyirci önünde gösteri yapmak veya önemli bir sunum yapmadan önce heyecanlanmak ve gergin olmak doğaldır.
Ancak sahneye çıkmadan veya sunum yapmadan önce nefes darlığı çekiyorsanız, nabzınız yükseliyorsa ve mide bulantısı hissediyorsanız bunlar muhtemelen psikolojik etkilerdir.
Psikolojik mide bulantısı nedeni olan kaygı bozuklukları çeşitlidir. Anksiyete bozuklukları, psikolojik mide bulantısı için en yaygın nedenlerdir.
Panik ataklar, kişi sık sık korkulara maruz kaldığında ortaya çıkan kaygı sorunlarından sadece biridir. Panik ataklar genetik nedenlerle ortaya çıkabilir.
Ancak çoğu durumda panik atakların bir kişinin hayatındaki olayların sonucu olduğu düşünülür. Bu nedenle psikolojik mide bulantısı nedenlerinden biri olan panik atak, yoğun bir korku hissi olabilir.
Bazı insanlar ise belirli bir neden olmaksızın uzun süre korku veya endişe hissederler. Bu duruma yaygın anksiyete bozukluğu denir. Bu bozukluk aslında kronik bir hastalık olarak kabul edilir.
Psikolojik mide bulantısı da anksiyete bozukluklarında sık sık görülebilen belirtilerden birisidir. Kontrolsüz kaygı ve stres, herkesin yaşadığı kaygının aksine mide bulantısı ve çarpıntı olarak kendini gösterir.
Bu tür anksiyete bozukluğu olan kişiler, kendilerine sorulduğunda nasıl hissettiklerini açıklayamazlar ve psikolojik nedenleri açıklamakta da zorlanırlar.
Anoreksiya nervoza, bu psikolojik rahatsızlıktan muzdarip bireyin yaşamını önemli şekilde etkileyen ve tehdit eden bir yeme bozukluğudur.
Anoreksiya nervozanın hastalar üzerindeki en önemli etkilerinden biri de mide bulantısı olmaktadır. Bu hastalığa sahip kişiler kilo almaktan çok korkarlar ve yemek yemekten kaçınabilirler.
Amaçları kilo vermek için devamlı diyet yapmaktırlar. Ancak kontrolsüz bırakılırsa bir süre sonra durum kontrolden çıkar ve organ yetmezliğine hatta ölüme neden olabilir.
Anoreksiya nervoza gibi bulimia nervoza da bir tür yeme bozukluğudur. Buliminin bilinen yan etkilerinden biri psikolojik mide bulantısı ve iştahsızlıktır.
Bu kişiler atak evrelerinde çok hızlı ve bol miktarda yemek yerler. Sonrasında ise derin bir pişmanlık duyarlar ve kilo almamak için tükettiklerini kusma ihtiyacı hissederler.
Bu kaygı hali, psikolojik mide bulantısı ve kusmaya çalışmadan önce yediklerini atmalarına neden olur. Bu şekilde kilo verenlerin hayatları tehlikede olabilir.
Psikolojik Mide Bulantısı ve Panik Atak İlişkisi Nedir?
Anksiyete sorununun bir parçası olan panik ataklar, kişinin alışkanlık haline gelmiş bir korku duygusuyla çoğu zaman yalnız kalmasıyla ortaya çıkar.
Panik ataklar genetik bir problem olabileceği gibi kişinin deneyimlerindeki büyük değişikliklerin sonucu da olabilir. Bir insanın neden sürekli midesi bulanır?
Panik ataklar psikolojik mide bulantısı nedenlerinden biridir. Panik atak, genellikle semptomlar olmadan ortaya çıkan yoğun, kontrol edilemez bir korku halidir.
Korku mideye baskı yapar. Bir kişi panik atak geçirdiğinde, kalp atış hızını kontrol etmesi ve nefesini düzenlemesi zordur. Mide bulantısı hissi yoğunlaşır.
Uzun süreli panik atak sırasında psikolojik mide bulantısı haricinde mide krampları olabilir. Panik ataklar, günlük yaşamı zorluklarla karşılaştıran psikolojik rahatsızlıklardır.
Ev dışında bir panik atak, kişiyi güvensiz hissettirir. Güvensizlik duygusu olan kişilerde kaygı duygusu artar. Sonuç olarak, sosyal ilişkiler zarar görebilir.
Panik atak geçiren kişiler genellikle çevrelerindeki insanları tehlikeli bulurlar ve başkalarıyla bağlantı kurmakta zorlanırlar. Bir psikolog yardımı ile panik atakların etkisi azaltılabilir.
Psikolojik danışmanlık, bireylerin yeni sosyal ilişkiler kurmasına yardımcı olabilir. Böylece panik atak tedavisi sayesinde kişinin psikolojik mide bulantısı da zamanla geçebilir.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile Psikolojik Mide Bulantısı İlişkisi Nedir?
Psikolojik mide bulantısı belirtisinin nedenlerinden biri olan travma sonrası stres bozukluğu, kişinin önemli ve feci bir dönüm noktası yaşadığında ortaya çıkar.
Büyük çaplı doğal afetler, kazalar, sevilen birinin ölümü gibi sebepler dönüm noktası olabilir. İnsanlar neden bu durumda hep hastadır? Travma sonrası stres bozukluğu olan kişiler sürekli tehdit altındadır.
Sürekli uyarılma ve sürekli uyanıklık baş ağrısına, çarpıntıya, yeme bozukluklarına ve mide bulantısı ortaya çıkmasına neden olabilir.
Başta organik hastalık olmak üzere psikolojik bulantının altında yatan neden, kişinin yaşadığı korku, endişe ve stres halidir. İnsanlar neden hep hastadır?
Yaşamı ciddi anlamda etkileyen anoreksiya nervoza bulantı nedenlerinden biridir. Aşırı kilo alımından endişe duyan bu kişiler yemek yemeyi reddederler.
Uzun süreli yaşamı tehdit eden bu hastalık kişiye özel tedavilerle kontrol altına alınabilir.
Anoreksiya nervozaya benzer nedenlere sahip olan bulimia nervozadan muzdarip kişiler, atak sırasında çok hızlı ve çok fazla yemek yer.
Sonrasında pişmanlık duyguları onları dizginler ve kilo alma kaygısı yaşarlar. Bu korku psikolojik mide bulantısı gibi sonuçlarla karşılaşmamıza neden olur.
Bulimia nervoza hastaları kilo alma ve pişmanlık korkusuyla yedikleri her şeyi kusarlar. Hayatı tehdit eden kilo kaybı yaşayan bu kişiler, beslenme düzenlerini sürdürmek ve uzun vadede sağlıklı kilo alımını deneyimlemek için psikolojik danışmanlık alabilirler.
Fobi ile Psikolojik Mide Bulantısı İlişkisi Nedir?
Bir durum veya olaydan kaynaklanan aşırı korkuya fobi denir. Biraz fobisi olan kişiler, kaygıya neden olan faktörlerle karşılaştıklarında çok kaygılı hale gelebilir ve panik yaşayabilirler.
Fobilerin gelişiminde hem genetik hem de çevresel faktörler rol oynar. Psikolojik mide bulantısı nedenlerinden biri de fobidir. Uzun süreli korku, fobiyi panik atak haline getirebilir.
Stres ve kaygı vücuda psikolojik baskı yapar ve insanları mide bulantısı gibi belirtilerle olumsuz yönde etkiler. Fobiye neden olan nesne ile aynı ortamda kalmak, bireyin psikolojisi üzerinde uzun süreli olumsuz etkiler yaratabilir.
Kaygıyı azaltan ortamlardan uzaklaşarak ve nesnelerden temiz hava alarak duygularınızın kritik seviyelere ulaşmasını önleyebilirsiniz. Fobi psikolojik mide bulantısı, çarpıntı, titreme, halsizlik ve kramplara neden olabilir.
Psikolojik Mide Bulantısı Nasıl Geçer?
Peki psikolojik mide bulantısı nasıl geçer? En iyi gelebilecek ve bu süreçte en önemli şey durum fark edilir edilmez bir uzmana ulaşmak olacaktır.
Kişilerin yaşadığı psikolojik mide bulantısı uzun süre devam ediyorsa bir sağlık taraması yaptırmak da faydalı olacaktır.
Sağlık taramasında fizyolojik bir sorun yoksa sonrasında psikiyatri bölümüne görünmek gerekmektedir.
Psikiyatrik destekle psikolojik mide bulantısı belirtilerinden kurtulmak mümkündür. Psikolojik mide bulantısında birtakım ilaçlar kullanılabilir. Ancak bazı ilaçların yan etkilerinden birisi de mide bulantısı olabilir.
Bu durumu daha da kötüleştirebilir. Bu yüzden yapılacak en iyi şey duruma neden olan sebebi tespit edip bunu çözmeye çalışmak olacaktır.
Psikolojik mide bulantısı karşısında iyi gelebilecek bir diğer şey de morali yüksek tutmak ve çevreden destek almaktadır.
Psikolojik mide bulantısından nasıl kurtulacağınıza dair soruların cevapları için bir uzmana danışmanız gerekiyor.
Yaşadığınız ruhsal bozukluk büyümeden ve hayatınızı etkilemeden önce bir uzmana danışmalı ve hemen tedaviye başlamalısınız. Bu hastalığın tedavisi çok önemlidir.
Anoreksiya nervoza veya bulimia nervozadan mustarip kişiler için bir an önce psikolojik tedavi sürecine başlamak ve hastanın iyileşmesine müdahale etmek çok önemlidir.
Mide bulantısı da böylece kendiliğinden son bulacaktır. Bu süreçlerin üstesinden gelmek psikolojik destek gerektirir. Vakit kaybetmeden yetkin bir uzman size uygun müdahalede yardımcı olacaktır.
Psikolojik mide bulantısı, özellikle genç erişkin kızlarda kilo takıntısı olduğu için bu rahatsızlık hastayı fiziksel ve zihinsel olarak rahatsız edebilir ve acil müdahale gerektirmeden birkaç ay içinde direnebilir.
Karın kaslarının düzgün çalışmaması ve yemek yerken kendinizi hasta hissetmeniz bir alışkanlıktır.
Tüm bu sorunlardan kaçınmak için hastaların kendileriyle barışık olmaları, hafif yiyecekler yemeleri ve yavaş yavaş normal diyetlerine dönmeleri gerekmektedir. Psikolojik destek ile hastalar bu süreci daha kolay atlatabilmektedir.
Psikolojik Mide Bulantısı Nasıl Tedavi Edilir?
Psikolojik mide bulantısı, yukarıda bahsedildiği gibi, genellikle duyguları kelimelerle ifade edememekten kaynaklanır. Duygular psikolojik belirtilerle kendini gösterir.
Psikolojik mide bulantısını tedavi etmek için öncelikle normal mide bulantısı ile ayırt edilmesi gerekir. Tedaviye başlamadan önce kişinin de durumu kabul etmesi gerekir.
Bu kişiler durumun farkında değillerse öncelikle hastanenin çeşitli bölümleriyle iletişime geçebilirler. Ancak normal mide bulantısı için uygulanan tedaviler psikolojik mide bulantısı için etkili değildir.
Tedavi için profesyonel bir desteğin yardımı çok önemlidir. Anoreksiya nervoza ve bulimia nervoza gibi hastalıkların tedavisi oldukça uzun zaman alabilir.
Bu hastalığın yol açtığı hasar her geçen gün artarak potansiyel olarak yaşamı tehdit edici boyutlara ulaşmaktadır. Bunun yapılmaması, vücutta geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir.
Kişiye özel bir seans sonrasında psikolojik mide bulantısı kontrol altına alınabilir. Mide bulantısı, kişinin kendi başına kontrol etmesi çok zor olan bir durumdur.
Psikolojik mide bulantısı uzun süreli kontrol edilemeyen bir semptomdur, bu nedenle bir uzmana danışmak en iyisidir.
Bu nedenle, ilgili psikolojik durumun neden olduğu fiziksel problemler daha fazla ilerlemeden çözülebilir. Özellikle anoreksiya nervoza veya bulimia nervoza hastaları vakit kaybetmeden profesyonel yardım almalıdır.
Kendi başlarına problemin zar zor farkında olan bu insanlar, hayatları tehlikede olana kadar kilo verirler. Bu süreçte kişilerin psikolojik desteğe ihtiyacı vardır.
Bu sayede durumu daha fazla ilerlemeden kontrol edebilirsiniz. Psikolojik mide bulantısı çeken birini desteklemek rahatlatıcı olabilir. İnsanlar kendilerine yardımcı olmak için hafif yiyecekler yiyebilir ve rahat olmaya çalışabilirler.
Zihinsel mide bulantısı çeken kişiler de ağır diyetlerden kaçınmalıdır. Bunlar psikolojik süreçte kendini rahatlatma açısından önemlidir.
Psikolojik mide bulantısına iyi gelebilecek en önemli şey, durumu fark ettiğiniz anda bir uzmanla görüşmektir. İnsanların psikolojik mide bulantısı uzun süre devam ederse, test mantıklıdır.
Önleyici testler uygunsa bir psikoloğa görünmelisiniz. Ruhsal bulantılardan psikiyatrik destek ile kurtulmak mümkündür. Psikolojik mide bulantısı için bazı ilaçlar kullanılabilir.
Ancak bazı ilaçların yan etkilerinden biri de mide bulantısıdır. Bu durumu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, durumun temel nedenini belirlemeniz ve düzeltmeniz önerilir.
Psikolojik mide bulantısına iyi gelebilecek bir diğer şey ise moralinizi yüksek tutmak ve çevrenizdeki insanların desteğini almaktır.
Psikolojik Mide Bulantısı Yaşayanlar Ne Yapmalı?
Psikolojik mide bulantısı çeken kişiler öncelikle bir psikolog veya psikiyatristten psikolojik yardım almalıdır. Çünkü kişide strese bağlı anksiyete bozukluğu gelişmiştir.
İlk olarak, mide bulantısının psikolojik nedenini açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Ayrıca bu süreçte kendinizi rahat hissettiğiniz yerde durun. Endişe ve stresten kaçınmak için odanızı geniş ve serin tutun.
Çok yağlı yiyecekler yemeyin. Sindirim zorluğu nedeniyle stresli hormonlar salgılanır. Bu durumda psikolojik mide bulantısı kaçınılmazdır.
Psikolojik mide bulantısı adından da anlaşılacağı gibi psikolojik nedenlerden kaynaklanan mide bulantısı tablosudur.
Mide bulantısı eğer fiziksel bazı nedenlerden kaynaklanmıyorsa ve mide ile ilgili bir gerekçe yok ise kişinin mutlaka psikolojik destek alması gereklidir.
Psikolojik nedenlerden en başta stres, kaygı ve daha nadiren de olsa depresyon çözülmesi gereken konular arasındadır.
Kişinin mide bulantısı gibi belirtilerden kurtulabilmesi için psikolojik nedenleri ortadan kaldırması çok önemlidir.
Bu psikolojik neden de psikoterapi ile ortadan kaldırılabilir ve kişi böylece mide bulantısı gibi bazı semptomlardan kurtulabilir.
Anksiyete Mide Bulantısı Nasıl Geçer?
Anksiyete mide bulantısı nasıl geçer ve kişi anksiyeteden kaynaklanan mide bulantısı gibi belirtilerden nasıl kurtulabilir?
Bu sorunun cevabı için kişinin anksiyete adı verilen aşırı ve sağlıksız kaygı duygudurumundan kurtulması gerekmektedir. Bunun için de anksiyete bozukluğu tedavisi gündeme gelmelidir.
Psikolojik mide bulantısı tedavi edilirken böylece anksiyete bozukluğu tedavi edilmelidir. Yaygın anksiyete bozukluğu tedavi edilebilir bir ruhsal rahatsızlıktır. Yapılacak ilk şey bir psikolog ile konuşmaktır.
İlk başvuruda kapsamlı bir psikolojik değerlendirmeye ek olarak, bu semptomların fiziksel hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için çeşitli çalışmalar yapılmalıdır.
Tedavi edilen anksiyete bozukluğu hastalarının çoğu tedaviden yarar görür. Psikoterapi veya ilaç kullanılabilir. Bu yöntemlerden birinin veya birkaçının etkili olduğu gösterilmiştir.
Hangi tür tedavinin sizin için uygun olduğuna karar vermek için doktorunuzla birlikte çalışmanız uygun olabilir. Bir kişiye uygun olan tedaviler bir başkası için uygun olmayabilir.
Anksiyete bozukluğunun tedavisinde antidepresanlar ve anksiyolitikler kullanılır. Bu ilaçlar ayrıca depresyon ve diğer anksiyete bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.
Kaygı bozukluklarında bu ilaçların etkili oldukları iyi bilinmektedir. Psikolojik mide bulantısı yaşayan bireylerde mide bulantısı eğer anksiyeteden kaynaklanıyorsa bu ilaçlar faydalı olabilir.
Tedavinin amacı, kaygı ve gerginliği hızla tedavi etmektir. Tedavi amaçlı kullanılan ilaçların ciddi yan etkileri ve bağımlılık yapma riski yoktur.
Yaygın anksiyete bozukluğunda anksiyeteyi gidermek için kullanılan benzodiazepin grubu ilaçlar yeşil reçeteyle verilir.
Bu ilaç grubu ancak “doktorun önerdiği doz ve sürede” kullanıldığında etkili ve güvenli bir şekilde kullanılabilir. İlaçların etkileri ancak birkaç hafta sonra başlar.
Semptomlar tamamen düzelene kadar dozların kullanımına devam edilmelidir. Tam iyileşmeden sonra tedaviye en az bir yıl devam edilmelidir.
Elbette psikolojik destek de gerekmektedir. Yalnızca ilaç tedavisiyle psikolojik destek olmadan anksiyete tedavisi başarı şansı açısından zorlayıcıdır.
Özetle, psikolojik mide bulantısı yaşayan bireylerin anksiyeteden kaynaklanan mide bulantısı sorunları varsa mutlaka psikolojik destek almaları gerekmektedir.
Mentalium Psikoloji Kimdir?
Mentalium Psikoloji 2019 yılında Klinik Psikolog Onur Aydın tarafından Kadıköy Göztepe semtinde kurulmuş bir psikolojik danışmanlık merkezidir.
2021 yılında ise ikinci şubesi Şişli Mecidiyeköy sınırları içinde açılmıştır. Merkezimizde tamamı klinik psikolog olan uzmanlarımız psikolojik destek sunmaktadırlar.
Başta psikolojik mide bulantısı olmak üzere depresyon, anksiyete, travma, obsesif kompulsif bozukluk, bağımlılık, ilişki sorunları ve daha nice farklı konuda destek sunulmaktadır.
Psikolojik mide bulantısı kişinin yaşamında oldukça fazla olumsuz etki ile sonuçlanabilir. Birçok ruhsal rahatsızlık gibi psikolojik mide bulantısı da kişinin başta sosyal yaşamı olmak üzere iş ve eğitim hayatını zorlaştırabilir.
Bu durumun çözümü de psikolojik mide bulantısının tedavisinden ziyade psikolojik etkenlerin tedavisi ile gerçekleştirilmektedir.
Eğer siz de psikolojik mide bulantısı yaşıyor ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, uzman psikolog kadromuz size destek sunabilir.