Skip to content Skip to footer

3 Maddede Bipolar Bozukluk Teşhisi Aldıktan Sonra Ne Olur?

bipolar bozukluk teşhisi

3 Maddede Bipolar Bozukluk Teşhisi Aldıktan Sonra Ne Olur?

Bipolar bozukluk teşhisi konulma hızındaki artış özellikle son yıllarda gözlemlenmektedir.

Bipolar bozukluk teşhisi koymak aslında genellikle çok da kolay değildir. Birçok ruhsal bozuklukla tanı kriterleri yönünden karışmasının yanı sıra kişilerin tedaviye başvuru olasılıkları da ne yazık ki çok yüksek değildir.

Bipolar bozukluk teşhisi alan kişileri ise tedavi yönünden olduğu kadar yaşam açısından da biraz daha dikkatli bir süreç beklemektedir. Bunlara rağmen bipolar bozukluk tedavisi olan bir ruhsal rahatsızlıktır.

Eğer siz de bipolar bozukluk teşhisi aldıysanız ve bu rahatsızlıkla mücadele etmek için psikolojik destek talep ediyorsanız, uzman psikolog kadromuzla görüşebilirsiniz.

bipolar bozukluk teşhisi alınca ne olur

Bipolar Bozukluk Nedir?

Bipolar bozukluk (manik depresyon veya manik depresif bozukluk da denmektedir), iki ayrı hastalık dönemi ile karakterize edilen bir ruhsal bozukluktur.

Bu hastalık dönemlerinden biri mani, diğeri ise depresyondur. Birbiriyle zıt gibi görünen bu iki hastalığın süresi remisyon ve alevlenme ile ilerler.

Hastalık süresi dışında hasta kısa süreliğine normale döner. Bazı hastalarda, bazıları günlük aktivitelere müdahale eden kalıntı semptomları vardır, ancak hastalar genellikle bu dönemlerde iyileşir.

Mani dediğimiz taşkınlık dönemi, ruh halinin çok yüksek olduğu ve hastanın aşırı hevesli olduğu dönemdir.

Bu noktada hasta önemli gerçek dışı düşünce ve projeleri abartmakta, kendisini olduğundan çok daha yüksek ve güçlü hissetmektedir.

Büyüklük düşünceleri, hastanın zihninde birbiriyle yarışan düşünceler ve aşırı enerjik olma hali baskındır.

Mani dönemi karakteristik olarak, sonuçlarını düşünmeden (çok fazla para harcamak, çok hızlı araba kullanmak) uyarıcı veya eğlenceli aktiviteleri denemeyi içerir.

Öte yandan depresyon ve depresyonun süresi yukarıdaki durumun tam tersidir.

Depresyonda hastalar tatminsizlik, karamsarlık, umutsuzluk, özgüven kaybı, değersizlik duygusu, aşırı suçluluk ve pişmanlık duyguları yaşarlar.

Bipolar bozukluk depresyon döneminde ayrıca önceden zevk aldığı aktivitelerden zevk alamama, iştahsızlık ve uykusuzluk gibi değişiklikler yaşarlar.

Ölüm düşüncesi olabilir ve intihar riski her zamankinden fazladır. Bipolar bozukluk teşhisi konulan kişi o kadar acı hisseder ki artık yaşamak ve nefes almak bile acı verir.

Bipolar bozukluk toplumlar arasında farklılık göstermez ve ortalama %2-3 oranında bulunur.

Bipolar bozukluk teşhisi 20 ila 25 yaş arasında konulmaktadır. Genetik faktörler, hastalık nedenlerinin önemli bir bölümünü oluşturur ve ortalama olarak, genetik nedenler üçte iki oranında sorumluluğa sahiptir.

Diğer bir neden ise beyinde hücreler arası iletişimi sağlayan ve beyindeki iletişime müdahale ederek düşünme, hafıza, öğrenme ve ruh halinin düzenlenmesini etkileyen kimyasalların taşınmasında veya miktarında meydana gelen değişikliklerdir.

Stresli veya travmatik olaylar bipolar bozukluk teşhisinin konulmasına veya teşhisi konduktan sonra ilerleyici süreçlere neden olabilir.

Bazen bu bir aile ölümü, işsizlik, doğum veya yer değiştirmedir. Bipolar bozukluk sürecindeki en önemli özelliklerden biri mevsimselliktir.

Mevsimsel bir özellik olarak bipolar bozukluk teşhisi konan hastalar ilkbahar ve yaz aylarında canlılık ve mani, sonbahar ve kış aylarında ise depresyon ve durgunluk yaşarlar.

Özellikle ilkbahardan yaza geçiş hasta alevlenmesi açısından en tehlikeli dönem olarak görünmektedir.

Bu mevsimin özelliklerinden dolayı, hastaların yaklaşık dörtte biri baharın sonlarında ve yazın ilk gününde alevlenir.

Hastaların giderek kötüleştiği günümüz dünyasında, dürtüsel ve tepkisel davranışlar, artan saldırganlık, öfke patlamaları, aşırı harcamalar ve öfke nöbetleri hafife alınmamalıdır.

Ayrıca zaman zaman intihar ve kendine zarar verme vakaları da gözlemlenebilir.

Bu dönemde intihar oranı çok yüksek olmasa da riskin arttığını belirtmekte fayda vardır. Aslında yılın bu zamanında hastaların ilgisi daha fazla etkilenir.

Sonuç olarak, hastaların bu süre zarfında hastalanma olasılığı nispeten düşüktür ve bu nedenle hem kendilerine hem de çevrelerine zarar verebilecek davranışlarda bulunma riski altındadır.

Bipolar bozukluk teşhisi aldıktan sonra tedavi süreci oldukça önemlidir. Hastalığın ilk on yılında, ortalama bir insanın dört hastalık dönemi vardır.

İlk 10 yıldan sonra hastalık atakları arasındaki ortalama süre 1-2 yıldır. Bozukluk tedavi edilmezse, ortalama mani dönemi aylarca sürebilir.

Tedavi edilmeyen depresyonun süresi en az 6 aydır. Alevlenmeler arasında, çoğu bipolar bozukluk teşhisi konan hasta normal ruh hallerine döner.

Diğerleri ise depresif veya durgun hisseder. Bazı insanlar hastalıklarının belirtileri sırasında duraklama yaşamazlar, bazıları ise kısa bir duraklama yaşarlar.

Bununla birlikte, en yaygın durum, hastalığın erken hastalık döneminde uzun bir süre olup, sonraki yıllarda giderek kısalma eğilimindedir.

Bu mevsim geçişlerinde mümkün olduğunca bipolar bozukluk teşhisi olan hastaya yakın olmakta fayda vardır.

Hastalar bipolar bozukluğun uyarı sinyallerine çok dikkat etmelidir. Bu dönemde hastaların alkol ve diğer uyuşturucu maddelerden uzak durması gerekmektedir.

Uyku düzenini korumalı ve gece istirahatine dikkat etmelidir. Geceleri ihtiyacı olan uykuyu almak, günde sekiz saat uyumak olumlu sonuçlar verir.

Teşhisi bilen ve farkında olan hasta, bu dönemde hemen yakınındaki kişiyle ve doktoruyla iletişime geçmelidir.

Hastalığın kötüleşmesini beklemek hastalığı kontrol etmeyi çok zorlaştırır. Erken müdahale erken teşhis kadar önemlidir ve tedaviye yanıtı iyileştirir.

Ayrıca teşhisi bilen arkadaşlar ve akrabalar da mani ve depresyon dönemlerini iyi takip etmelidir.

bipolar bozukluk teşhisi aldıktan sonra

Bipolar Bozukluk Teşhisi Alınca Neler Değişir?

Bipolar bozukluk teşhisi sadece kişinin kendisi için değil, arkadaşları, partnerleri ve ailesi için de zor ve yıkıcı bir ruhsal süreç olabilir.

Bipolar bozukluk, genel olarak, birlikte yaşamayı zorlaştıran aşırı yükselmelere neden olan bir ruhsal problem olarak tanımlanabilir.

Bipolar bozukluk teşhisi sonrası günlük yaşamın işleyişini sürdürmek zor olabilir ve bu teşhisi almak ilişkileri de etkileyebilir.

Ancak uygun tedavi ile bipolar bozukluk ve ilişkiler yönetilebilir. Bir partnerin bipolar bozukluğu olduğunda bir ilişkiyi sürdürmek daha zor görünebilir, ancak bu imkânsız değildir.

İki kutuplu ilişkilerin karşılıklı olarak tatmin edici olması için sağlıklı kalıplar geliştirmenin birkaç yolu vardır.

Biraz zahmetli olabilir, ancak her ilişki çaba ve dikkat gerektirir ve bu bir istisna değildir.

Bipolar bozukluğu olan bir kişiyle işlevsel bir ilişki kurmanın en önemli kısmı, iletişim hattını açık tutmak ve bu ilişkiyi sürdürmeye istekli olmaktır.

Olumlu ve güvenilir dinamikler yaratmak için dürüstlük, açıklık ve öğrenme esastır.

İster bipolar bozukluk teşhisi olan bir kişi olun, ister eşiniz veya bir arkadaşınız olsun.

Burada dikkate alınması gereken bazı noktalar vardır. Bipolar bozukluk için ilaç ve tedavi kombinasyonu genellikle çok faydalıdır.

Mani, hipomani, bipolar depresyon ve karışık duygudurum dönemlerinin semptomlarını tanıyabilmek çok önemlidir.

Bipolar bozukluk ve depresyon arasındaki farkı veya borderline kişilik bozukluğu ile bipolar bozukluk arasındaki farkı öğrenmek çok değerlidir.

Bir tetikleyiciyi ateşlenmeden ve ortaya çıkmadan önce keşfetmek (ve hatta aramak) bu süreci olumlu şekilde değiştirebilir.

Tetikleyici, depresif veya manik bir dönemin olasılığını artırabilen veya değiştirebilen bir durumdur.

Destek planları bipolar bozukluğun semptomlarını yönetmenize yardımcı olabilir.

Destek planınız size faaliyetinizin ayrıntılarını gösterebilir ve ihtiyacınız olan kişileri listeleyebilir.

Örneğin, manik veya depresif bir dönem yaşıyorsanız size yardımcı olması için bir psikolog veya psikiyatriste ihtiyacınız vardır.

Destek planları ayrıca her bir kişinin rolünü önceden belirleyebilir ve aşağıdakiler gibi gerekli çözümleri hemen kullanılabilir hale getirebilir.

Günlük rutininizi gerektiği gibi nasıl değiştireceğinizi belirleme açısından önemlidir.

Birisi bipolar bozukluk teşhisi sonrası belirtileri yaşadığında, destek sisteminin dahil olması ve bu sistemdeki insanlarla sık temas halinde olması önemlidir.

Bipolar bozukluk teşhisi konan kişiler, bir ilişkisi varken de bir terapist, psikiyatrist ve çift terapisti ile görüşmekten yararlanabilir.

Bipolar bozukluk teşhisi olan kişiler için ilişkiler sürecindeki ilk zorluk, kendi kendine yaratıcı izolasyona yol açan kendini damgalamadır veya içselleştirilmiş damgalanmadır.

Kendini damgalama, bir kişinin ruhsal durumu hakkında aldığı olumsuz mesajın içselleştirilmesidir.

Kişiyi hasta hissettiren ve özgüvenini azaltan bir durumdur. Bunun nedeni, bipolar bozukluk ve diğer psikolojik rahatsızlıklar hakkındaki sosyal mesajların çok aşağılayıcı olma eğiliminde olmasıdır.

Bir kişi kendisi hakkında hasta hissettiğinde, başkalarıyla bağlantı kurmak çok zor olabilir.

Bipolar bozukluk teşhisi olan kişiler, başkaları için yeterli olmadıklarını düşündükleri için ilişkilerden kaçınabilirler.

Zaman zaman bu duygular beklenmedik ve hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve ruh sağlığı sorunları olan kişilerin mevcut ilişkilerinden partnerlerini uzaklaştırmalarına neden olur.

Bu, uzun süreli sosyal izolasyona yol açabilir. Bipolar bozukluk teşhisi koyulan kişileri etkileyebilecek ikinci şey, bağlı kalmaları gereken rutindir.

Ruhsal bozuklukları olan insanlar genellikle sağlıklı kalmak için günlük yaşamlarına büyük ölçüde güvenirler.

Rutin bir hayat yaşamak, erken uyumak, ortalamadan daha uzun uyumak, her gün aynı saatte önceden planlanmış bir yemek yemek ve egzersizi atlamamak demektir.

Sıkı programlar, bipolar bozukluğu olan kişileri gece geç saatlerde yapılan toplantıları, partileri, alkolün servis edildiği yerleri ve programa uymayan diğer etkinlikleri durdurmaya zorlayabilir.

Bu katı kurallar ikili ilişkilerin kurulmasını da zorlaştırmaktadır.

Duygudurum bozukluklarının semptomlarının (yoğun, kontrol edilemeyen ruh hali değişimleri dönemi) geçici veya uzun süreli ilişkilerde kopmalara yol açabileceğini de unutmamak önemlidir.

Bu, bipolar bozukluk teşhisi bulunan kişilerin ilişki kurmasını çok zorlaştırır.

Dikkate alınması gereken birkaç bipolar ilişki modeli vardır. Bütün bunlar, ilişkinizin sağlığı ve esenliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir.

Bipolar bozukluk teşhisi koyulmuş bir eşiniz varsa, ebeveynlik sorunları, yakınlık ve iş süreçleri de etkilenebilir.

Ebeveynlik, en iyi durumda bile stresli olabilir. Ebeveynler bipolar ise, ebeveynlik çok daha zor bir süreç olabilir, çünkü stres ruh hali değişimlerine neden olabilir.

Çocuk denklemin bir parçası olduğunda, tetikleyicileri tanımayı öğrenmek ve stresle başa çıkmak için bir plana sahip olmak daha da önemlidir.

Cinsel sorunların varlığı bipolar bozukluk ile ilgili olarak çok yaygındır. Bipolar bozukluk teşhisi bulunan kişilerde libido, mani veya hipomani atakları sırasında önemli ölçüde artabilir.

Çoğu zaman, birden fazla partnerle korunmasız cinsel ilişki gibi tehlikeli eylemlerde bulunma dürtüsü artar.

Bazen bu durumda kişi başkasıyla cinsellik yaşamak için eşinin durumu öğrenmesini bile göze alabilir.

Risk almak mani döneminde bu derecede kişiyi zorlayabilir. Depresyon atakları ise cinsel isteğin azalmasına neden olabilir.

Bunu baştan anlamak, genellikle romantik bir ilişkide cinsel norm bozulduktan sonra ortaya çıkan bazı korkulardan kaçınmaya yardımcı olur.

Son olarak, bazı duygudurum düzenleyicilerin yani ilaçların libidoyu da azaltabileceğini bilmek çok önemlidir.

Bipolar bozukluk ile ilişkili duygudurum düzensizlikleri ve diğer belirtiler, çalışma ortamını ve ilişkileri olumsuz etkileyebilir.

Manik ruh hali dalgalanmalarına (dürtüsellik ve benlik saygısı şişmesi gibi) ve depresif ruh hali dalgalanmalarına (enerji ve motivasyon eksikliği gibi) özgü semptomlar, işyerinde istikrarı korumayı zorlaştırabilir.

İşyerinde bu tür stresin nedenleri de hipomanik veya depresif ataklara neden olabilir.

Ruh hali değişimlerini ve diğer davranış kalıplarını anlamak, insanların iş stresiyle başa çıkmasına ve olumsuz benlik imajını azaltmasına yardımcı olur.

Ruh halinizi belirlemenin veya izlemenin iyi bir yolu bir günlük tutmaktır. Bipolar bozukluk teşhisi bulunan kişilerin psikolojik destek sürecinde günlük tutmaları bu nedenle önerilmektedir.

Duygularınızı, başınızdan geçen olayları, başkalarıyla etkileşimlerinizi, ilaçlarınızı ve yan etkilerinizi bu günlüğe yazın.

Meditasyon, egzersiz, iyi beslenme ve uyku alışkanlıkları da bipolar bozukluk teşhisi olan kişilerde fark yaratabilir.

Bipolar bozukluk sorunu olan bir kişiyle ilişkinin en önemli kısmı, durumu yönetmek ve ilişkiyi geliştirmek için zaman ve çaba harcamaya istekli olmaktır.

Bunun da pek çok sağlıklı çözümü vardır. Aşağıdaki önerilerin tümü, her birinizin romantik ilişkilerinizi iyi yönetmenize yardımcı olabilecek stratejilerdir.

Çift danışmanlığı şeklinde tedavi, bipolar bozukluk teşhisi olan partnerin dahil olduğu ilişkilerin yönetiminde çok yardımcıdır.

Birbirinin bakış açısını anlayabilen ve birbirinin diğer tarafı görmesine yardımcı olan adil bir arabulucuya sahip olmak çok faydalıdır.

Bu tavsiye, bipolar ilişkilerin başarısında bir fark yaratabilir. Spesifik olarak, danışmanlık geçmişte meydana gelmiş olabilecek zararlı ve yıkıcı davranışları tespit eder.

Bu davranışlara izin vermenin yollarını bulur ve sonuçta ortaya çıkan sorunun tekrarlanmasını önler.

Kişisel bakım her ilişkide önemlidir. Ancak ortada bipolar bozukluk teşhisi varsa daha da önemlidir.

Birbirinize zaman ayırmak, birlikte çalışmak, günlük tutmak, meditasyon yapmak, sağlıklı beslenmek, düzenli randevular almak ve sağlıklı bir uyku düzenini sürdürmek iki kutupludur.

Her çiftin cinsel ilişkiler de dahil olmak üzere yararlanabileceği her şey çift terapisinde gündem olabilir.

Bipolar ilişkiyi yönetmek için tedavi çok önemlidir. İdeal olarak, her iki birey de tedavi planına katılmak için motive olmalıdır.

Bipolar bozukluğun tedavisinden yararlandıklarında sonuçlar faydalı ve etkileyicidir.

Semptomların daha iyi anlaşılması, insanların nasıl iletişim kurduğuna dair iç görüler ve tetikleyicileri görme yeteneği, birlikte tedavi etmenin olumlu sonuçlarıdır.

bipolar bozukluk teşhisi

Bipolar Bozukluk Teşhisi Alınca Nasıl Tedavi Olur?

Siz veya çevrenizdeki biri bipolar bozukluğun belirtilerini fark ederseniz hemen profesyonel yardım almalısınız.

Bipolar bozukluk teşhisi ne kadar erken konursa tedavi de o kadar hızlı sonuç alabilir.

Teşhisi erken konan hastaların tedavi süreçleri çok daha kolay ilerler. Teşhisi konmayan ve tedavi edilmemiş bipolar bozukluk ile yaşamak kişinin ruh sağlığını bozmakla kalmaz.

Aynı zamanda aile hayatı, iş hayatı ve insanlarla olan ilişkiler üzerinde de ciddi etkiler yaratır.

Bu nedenle de bipolar bozukluk teşhisi ne kadar erken koyulabilirse, tedavi daha hızlı ve daha etkili olacaktır.

Doğru tedavi yaklaşımı ile bu sorunlardan kurtulmak ve normal bir yaşam sürmek oldukça mümkündür.

Manik dönemin olumlu duygularının sizi tedavi aramaktan alıkoymaması çok önemlidir.

Birçok vakada manik dönemdeki aşırı coşkun hal nedeniyle bipolar bozukluk teşhisi gecikebilir.

Bu enerji ve esenlik halinin ruhsal açıdan çok maliyetli olabileceğini unutmayın.

Mani ve hipomani genellikle yıkıcı hale gelir ve insanların kendilerine ve çevrelerindeki kişilere zarar vermesine neden olur.

Bir kişi depresyon aşamasında tedavi aradığında, normal depresyon ile karıştırılabilir ve teşhisi yanlış konulabilir.

Bipolar bozukluğun tedavisi depresyondan farklı bir seyir gerektirir. Bipolar bozuklukta ilaç ve psikoterapi süreci unipolar depresyondan çok farklıdır.

Majör depresyon teşhisi ile bipolar bozukluk teşhisi birbirinden bu nedenle çok farklı araştırmaları gerektirmektedir.

Bipolar bozukluk uzun süreli tedavi gerektirir. Bipolar bozukluk, kendinizi iyi hissetseniz bile sürekli tedavi gerektiren kronik, tekrarlayan bir hastalıktır.

Bipolar hastalığı olan birçok kişinin, mani ve depresyon ataklarını önlemek ve semptomsuz yaşamak için ilaç ve psikoterapi alması gerekir. Tedavi ilaçtan fazlasını gerektirir.

Bipolar bozukluğun semptomlarını tamamen kontrol etmek için tek başına ilaç yeterli değildir.

Bipolar bozukluk için en etkili tedavi stratejisi ilaç ve psikoterapinin bir arada kullanılmasıdır.

Ek olarak, yaşam tarzı değişiklikleri ve sosyal destek ağı bipolar bozukluğu yönetmede kritik konulardır.

Bipolar bozukluk tedavisi, bu bozuklukla ilgili deneyimi olan bir psikiyatrist ve psikolog tarafından yapılmalıdır.

Bipolar bozukluk, diğer ruhsal bozukluklardan daha karmaşık ve teşhisi ve tedavisi zordur.

Ancak deneyimli profesyoneller ve uygun tedavi prosedürleri ile bu zorluğun üstesinden gelinebilir.

İlaç kullanımı dikkatle izlenmeli ve bu bozukluğa göre psikoterapi çalışmaları yapılmalıdır. Bipolar bozuklukta genetik faktörler de rol oynayabilir.

Ancak dikkatimizi çeken ana faktör, bipolar bozukluk teşhisi olan kişilerin çoğunun yaşadığı şiddetli travma öyküsüdür.

Hastalığın tekrarını önlemek için psikoterapötik travma çalışmaları ile bu travmaların etkileri ortadan kaldırılmalıdır.

Bilişsel davranışçı terapi ve EMDR yöntemleri bu konuda oldukça başarılı sonuçlara sahiptir.

Bipolar bozukluğu tedavi ederken karşılaştığımız en büyük sorun, bu durumdaki kişilerin tedavi aramama eğiliminde olmalarıdır.

Kendini daha iyi hissettiğinde mani aşamasında, aşırı özgüven nedeniyle iyileştiğini düşünür ve teşhisi geciktirirler.

Ancak bu durum abartılı ve geçicidir. Tedavi genellikle birden fazla mani ve depresyon dönemi ve ne yazık ki birçok semptomdan sonra aranır. Bipolar bozukluk teşhisi de böylece oldukça gecikebilir.

bipolar bozukluk teşhisi

Mentalium Psikoloji Kimdir?

Mentalium Psikoloji, 2019 yılında klinik psikolog Onur Aydın tarafından Kadıköy ilçesi Göztepe semtinde kurulmuş bir psikolojik danışma ve eğitim merkezidir.

2021 yılında merkezimizin ikinci şubesi Şişli ilçesindeki Mecidiyeköy semtinde açılmıştır.

Merkezimizde profesyonel psikologlar çalışmakta ve tüm psikologlar psikoterapi yapma yeteneğine sahiptir.

Tüm profesyonellerimiz psikoloji alanında temel eğitimlerini tamamlamıştır.

Lisans derecesini aldıktan sonra klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi de almışlardır.

Klinik Psikolog ünvanını alan uzmanlarımız ayrıca en az bir psikoterapi eğitimine devam etmiş ve bunun için teorik eğitim ve süpervizyonu tamamlamıştır.

Bu alanda deneyim sahibi bazı profesyonellerimiz bireysel ve aile çift terapileri sunmaktadır.

Bu nedenle merkezimiz hem bireysel psikoterapiyi hem de aile çift terapisini desteklemektedir.

Profesyonellerimiz tarafından verilen bireysel psikoterapi alanları arasında başta bipolar bozukluk olmak üzere depresyon ve anksiyete bozuklukları da yer almaktadır.

Ayrıca sosyal anksiyete, travma, obsesif kompulsif bozukluk, DEHB, kişilik bozuklukları ve ilişki sorunları gibi birçok psikolojik sorun yer almaktadır.

Çiftlerin destek almasına yardımcı olmak için bir aile çift terapisi hizmeti de bulunmaktadır.

Bipolar bozukluk biraz önce yazımızda da belirttiğimiz gibi teşhisi çoğu zaman geç konulan ruhsal sorunlar arasındadır.

Bipolar bozukluk teşhisi aynı fiziksel ve ruhsal diğer sorunlarda olduğu gibi ne kadar erken gerçekleşirse hastalık da o kadar başarılı şekilde tedavi edilir.

Bipolar bozukluk bu nedenle teşhisi kritik bir psikolojik bozukluktur.

Teşhisi aldıktan sonra ise ilk yapılması gereken ilaçları düzenli almak için uzman bir hekimle görüşmek ve psikolojik destek almak için bir psikolog ile görüşmektir.

Psikoterapi süreci bipolar bozukluk teşhisi alan kişilerin tedavisinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Yalnızca ilaç tedavisi ne yazık ki duygudurum stabilizasyonu sağlansa bile kişinin topluma entegrasyonu açısından yeterli olmayacaktır. Bu nedenle psikolog desteği kritik öneme sahiptir.

Eğer siz de bipolar bozukluk belirtileri sergiliyor ve psikolog desteği alarak sorunun üstesinden gelmek istiyorsanız bizden destek alabilirsiniz.

Kadıköy Göztepe Şube

Göztepe Mh. Fahrettin Kerim Gökay Cd.

No: 240 D: 7 Eren Apt.

Kadıköy / İstanbul

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.