4 Maddede Koşuyolu Psikolog Hizmetlerimiz
Koşuyolu psikolog ihtiyacının yüksek olduğu Kadıköy semtleri arasındadır. Validebağ ve Altunizade gibi semtlerle de komşu olan Koşuyolu Kadıköy ilçesine bağlı en gelişmiş semtlerden bir tanesidir.
Koşuyolu psikolog ekibimiz aslında merkezimiz Koşuyolu sınırlarında olmasa da birçok Koşuyolu semt sakinine ruhsal destek sağlamaktadır.
Bunun için yazımızda ekibimizi Koşuyolu psikologları arasında değerlendireceğiz.
Koşuyolu ile merkezimizin arasındaki mesafe yalnızca 10 dakikadır. Bu nedenle Koşuyolu psikolog arayışında pek çok Koşuyolu semt sakini merkezimizi tercih etmektedir.
Peki siz Koşuyolu psikolog arayışınızda hangi kriterlere göre psikoloğunuzu seçmelisiniz?
Bir başka deyişle, Koşuyolundaki psikologlar arasında nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.
Koşuyolu Psikolog Desteğimiz
Mentalium Psikolojik Danışmanlık Merkezi Koşuyolu psikolog seçeneklerini sunan bir terapi merkezidir.
2019 yılında yalnızca Koşuyolu ya da Kadıköy değil tüm İstanbullulara psikolog desteği sunmak için kurulmuştur.
Klinik Psikolog Onur Aydın tarafından kurulan Mentalium Psikoloji Kadıköy Göztepe semtinde bulunmasına rağmen Koşuyolu semtine birkaç dakikalık mesafededir.
Koşuyolu psikolog aramalarınızda Mentalium Psikoloji bu nedenle size ruhsal destek sunabilecektir.
Koşuyolu Kadıköy ilçesine bağlı nadide İstanbul semtlerinden birisidir. Dolayısıyla Koşuyolu psikolog arayışınızda farklı uzman seçeneklerine de yönelebilirsiniz.
Ancak Koşuyolu semtinde ikamet ediyor ve kendinize ruhsal destek alacağınız bir uzman psikolog arıyorsanız, nelere dikkat etmelisiniz?
Bir kişiyi hayatının geri kalanında etkileyen bir psikolojik sorun, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür.
Günlük yaşamın ve ilişkilerin akışını engelleyen, iş ve eğitimin sürdürülmesini engelleyen ruhsal hastalıkların erken fark edilmesi ve tedaviye başlanması önemlidir.
Ruhsal bozukluğu olduğuna inanan kişilerin bir psikologdan yardım almaları önemlidir.
Bu noktada şu sorular ortaya çıkıyor: Hangi uzmana gitmeliyim, psikolog kim, psikiyatrist kim ve ne iş yapar?
Psikiyatrist ve psikologların farklı meslekler olduğu iyi bilinir. Tamamlayıcı tedaviler birlikte kullanılabilir, ancak bazen tek başına da yeterlidir.
Bir psikologdan destek almaya karar verdiyseniz, psikologların yapabileceklerini ve yapamayacaklarını cevaplamak için içeriğimizi okuyabilirsiniz.
Karar verdikten sonra alanında uzman Koşuyolu psikolog kadrolarından destek alabilirsiniz.
Şimdi Koşuyolu psikolog seçiminize karar vermeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyelim. Bunun için psikolog kimdir sorusuyla başlayalım
Psikolog Kimdir?
Psikologlar, ruhsal sorunların duygusal, davranışsal ve düşünceye dayalı nedenleri hakkında konuşarak çözümler arayan, dört yıllık üniversitelerdeki psikoloji bölümlerinden mezun uzmanlardır.
Dört yıllık temel eğitim ve klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesinin ardından “klinik psikolog” unvanı ve tedavi verebilme hakkı verilmektedir.
İnsanlar psikolog ile görüştüklerinde, nasıl karşılanacaklarından, nasıl ilişki kuracaklarından, tavsiyeler sunulup sunulmayacağından ya da aynı şeyi söyleyeceklerinden endişeleniyorlar.
Bu nedenle, tedaviye başlamadan önce bir psikoloğun ne yaptığı ve nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak yardımcı olur.
Bu nedenle bir Koşuyolu psikolog veya psikiyatristiyle görüşmeden önce bilgi almak oldukça faydalıdır.
Psikolojide her birey özel, benzersiz ve bir olarak görülür. Bu nedenle psikologlar o kişinin hayatını başka bir kişinin bakış açısından görerek o kişiye yardım etmeye çalışırlar.
Bu nedenle de Koşuyolu psikolog kadromuzdaki tüm psikologlarımız danışanlarıyla empati oluşturarak empati kurabilirler.
Koşuyolundaki psikologlar da tüm ülkedeki psikologlar gibi bazı yanlış anlamalar ile karşılaşabilmektedir.
Bu yanlış inanışları yazımızda incelemek Koşuyolu psikolog tercihinizde işinize yarayabilir.
Her şeyden önce, psikologların teşhis koyma yetkisi yoktur. Hastalığı biyolojik yönden değil, psikososyal yaklaşımla ve psikolojik bozuklukların sosyal yönlerine dikkat ederek tedavi ederler.
Tedavi aşamasında hastalığa göre farklı teknikler uygulayabilirler. Psikologların tıp eğitimi olmadığı için reçete yetkileri de yoktur ve ilaç yazamazlar.
Koşuyolu psikolog ekibimizdeki klinik psikologlarımız ilaç yazamazlar ancak ilaçlardan çoğu zaman daha etkili olan psikoterapi uygulama yetkinliğine sahiptirler.
Genel yargıların veya korkuların aksine psikologlar yargıç, karar verici veya ahlak zabıtası değildir.
Böylece psikolog yargılayan, suçlayan, eleştiren veya yanlı davranan kişi değildir. Koşuyolu psikolog seçiminizde sahte psikologlardan bu nedenle kaçınmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Ülkemizde ne yazık ki eleştiren ve yargılayan kişilerin kendilerine terapist demelerine rağmen psikoloji bölümüyle uzaktan yakından alakası olmadığını da görmekteyiz.
Psikolog aynı zamanda öğretmez, yargılamaz, etiketlemez, eleştirmez, sorgulamaz ve kınamaz. Bunu şöyle bir örnek üzerinden inceleyelim.
Daha önce birini öldürdüğünü söyleyen ve cezasını çektikten sonra bir psikolog ile görüşme kararı alan bir danışanımız var diyelim.
Bu kişinin geçmişte bir cinayet işlemiş olması ve sabıkasının bulunması resmî kurumları bağlar ancak bir psikoloğun gözünde o yaşadığı pişmanlık hissiyle başa çıkmaya çalışan bir danışandır.
Psikoloğun gözünde bu bireyin hisleri önemlidir ve yargılamak sadece mahkemelerin işidir.
Biz sadece Koşuyolu psikolog değil tüm İstanbul’daki danışanlarımıza bu prensiple yaklaşan profesyonelleriz.
Alanımızdaki hemen hemen tüm psikologlar da bu anlayışı benimsemiş bireylerdir. Aksi görülürse, bu durumun Türk Psikologlar Derneği nezdinde şikâyet edilmesi de önerilir.
Psikologlar tarafsız ve koşulsuzdur ve danışmanlık yaparken kültürel, sosyal, normatif veya dini kriterler kullanmazlar.
Herkesin kendi inancı yalnızca kendisini ilgilendirir. Koşuyolu psikolog ekibimize alkol bağımlılığı sebebiyle bir danışanın başvurduğunu düşünelim.
Koşuyolu psikolog kadromuzdaki ilgili psikolog kendisiyle görüşme yaparken alkol kullanımını ruhsal sağlık yerine dini inançlar açısından değerlendirirse, bu durum psikoterapi etik ilkelerine aykırı olacaktır.
Ayrıca psikolog tavsiye veren kişi de değildir. Bazı bireyler psikoloğun seanslar esnasında yönlendirdiğini ve tavsiye verdiğini düşünür.
Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Hatta tavsiye almak sağlıklı da değildir.
Onun size tavsiyede bulunmasını ve sorularınızı yanıtlamasını bekleyemezsiniz çünkü cevap sizin içinizdedir.
Ancak bazen kafa karışıklığı, kaygı ve değer yargılarıyla dolu bilinç kitaplığınızda doğru cevabı bulamazsınız.
Burada psikoloğun görevi, kendi çözümlerinizi bulmanıza yardımcı olmaktır.
Psikolog bir tür aynadır, aynadaki yansımaları anlamanıza yardımcı olur ve kullanılmayan kapasite ve yeteneklerinizin farkına varmanızı sağlar.
Kültürümüzde insanlar genellikle aileleri veya arkadaşları ile çözemedikleri sorunları veya durumları paylaşırlar ve bu durumdan kısa süreli bir rahatlama hissettiklerini bildirirler.
Bu durum boşluk hissi olarak adlandırılır. Ancak bu durum geçicidir ve çözüm sunmaz.
Her şeyden önce çevrenizdeki insanlar sizi yakından tanıdıkları ve sevdikleri için kaygısız olamazlar.
Öte yandan, belirli yargıları, şüpheleri ve endişeleri olduğu için, size tarafsız bakamadıkları için içtenlikle size yardımcı olmaya çalışsalar da önerileri tavsiye şeklindedir.
Ancak, sorununuzu çözmek için onlara ihtiyacımız yoktur. Anlaşılmak, içinizde (bilincinizde) işlemeyen süreçleri analiz etmek istiyorsunuz.
Psikolog, size her zaman koşulsuz, soru sormadan yaklaşan, size değer veren ve her zaman yanınızda olan kişidir.
Eğer siz bir psikologdan tavsiye almaya alışırsanız, ömrünüz boyunca karşılaşacağınız her zorlukta bir psikologdan tavsiye almadan çözümü bulamazsınız.
Bir başka deyişle, bir terapiste bağımlılık geliştirirsiniz ve onun tavsiyeleri olmadan hayatınızı bile sürdüremezsiniz. Koşuyolu psikolog kadromuzun üyeleri hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN.
Terapi Nedir?
Koşuyolu psikolog ekibimizin ruhsal destek amacıyla uyguladığı teknikleri bütünü terapi olarak adlandırılır.
Konuşma terapisi olarak da bilinen psikoterapi, psikolojik olarak rahatlamak ve ruh sağlığını korumak isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir.
Ayrıca psikolojik, fiziksel veya ilaç tedavisi gören kişiler için destekleyici bir önlem olarak uygulanabilir. Terapi uygulanacak tedavi süresi hastanın ihtiyaçlarına bağlı olacaktır.
Bir psikolog veya danışmanla konuşmak ve yardım almak, kendinizi keşfetmenize, duygusal durumunuzu anlamanıza ve içinizdeki değişiklikleri fark etmenize yardımcı olacaktır.
Hayattaki amaçlarınızı, arzularınızı ve hedeflerinizi netleştirebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.
Kişisel sorunlarımızı başkalarına açık açık anlatma fikri ilk başta pek çok kişi için zor olsa da derin konularda psikoterapistlerden alacağınız desteğin olumlu etkileri ile sorunlarınızı çok daha kolay çözebilirsiniz.
Bu durum uzun vadede hayatınızı olumlu şekilde etkiler. Terapi ayrıca bir profesyonel tarafından duyulduğunu, anlaşıldığını ve desteklendiğini hissederek zihinsel olarak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Ruh haliniz günlük yaşamınızda sorunlara neden oluyorsa, kendinizi depresif hissediyorsanız ve içinde bulunduğunuz duruma çözüm bulmakta zorlanıyorsanız, Koşuyolu psikolog ekibimizle görüşebilirsiniz.
Kalıcı olumsuz düşünceler, olumsuz duygular, endişeli ruh halleri, davranışları kontrol etmede zorluk ve hatta ağrı veya yorgunluk gibi fiziksel duyumlar tedaviye ihtiyacınız olduğunun işaretleri olabilir.
Bu tür şikayetlerin olması durumunda, tedavi öncesinde semptomlar şiddetlenmemeli ve zamanında çözüm için harekete geçilmelidir.
Her zaman mutsuz hissediyorsanız veya sorunlarınızla baş etmekte zorlanıyorsanız, terapiye gitmek en iyi çözüm olabilir.
Psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken adım atmaktır.
Psikologların tam gizlilik ilkesiyle çalıştıkları ve hasta mahremiyetinin korunmasının en önemlilerinden biri olduğu unutulmamalıdır.
Psikolojik rahatsızlıklardan mustarip olduğunda, çevrenin tepkisinden önce terapi almamak için utanç, utangaçlık, korku gibi durumlarla karşılaşılır.
Ancak, fiziksel rahatsızlıklar gibi psikolojik rahatsızlıklar da normaldir ve tedavi edilmelidir.
Çevresel tepkiler nedeniyle pek çok kişinin ruh sağlığı uzmanlarına başvurmadığını tespit etsek de böyle bir durumda durumunuzun daha da kötüleşebileceğini unutmamak önemlidir.
Desteklemek istediğiniz konuya ve bireysel durumunuza bağlı olarak terapi kısa veya uzun süreli olabilir.
Bunu Koşuyolu psikolog ekibimizle görüşmeye geldiğiniz ilk seanslarda öğrenebilirsiniz.
Terapist ile yapacağınız seanslar genellikle haftada bir kez 45 dakika olarak yapılır, ancak terapistinizin bireysel ihtiyaçlarına ve talimatlarına bağlı olarak süre uzatılabilir.
İlk görüşmenin amacı psikoterapistin sizi tanıması ve en etkili tedaviye karar vermesidir. Terapide hedeflenen değişikliklere ulaşmak zaman alabilir.
Ancak doğru uygulanan psikolojik destek yöntemleri ile baş etme becerilerinizi geliştirebilir, ilişkileri ve kişisel sorunları iyileştirmede çok yol kat edebilirsiniz.
Ancak doğru uygulanan psikolojik destek yöntemleri ile baş etme becerilerinizi geliştirebilir, ilişkileri ve kişisel sorunları iyileştirmede çok yol kat edebilirsiniz. Psikoterapi süreci hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN.
Koşuyolu Psikolog Ücretleri Nelerdir?
Koşuyolu psikolog ücretleri genellikle merkezden merkeze ve uzmandan uzmana değişmekle beraber 400 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir.
Bu değişimde elbette uzmanın eğitim durumu, tecrübe süresi ve hangi alanlarda çalıştığı da rol oynar.
Ayrıca hangi psikoterapi ekolünün Koşuyolu psikolog ve psikiyatristleri tarafından uygulandığı da belirleyici olmaktadır.
Uzman eğer tecrübeli veya profesör unvanı olan biriyse Koşuyolu psikolog ücretleri de o oranda artış gösterir.
Mentalium Psikoloji olarak uzman psikolog kadromuzun fiyat politikasını mümkün olduğu kadar karşılanabilir şekilde ayarlamaktayız.
Mentalium Psikoloji Koşuyolu psikolog ücretleri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.