Skip to content Skip to footer

5 Soruda Online Terapi Nedir?

online terapi

5 Soruda Online Terapi Nedir?

Online terapi, profesyonel ruh sağlığı hizmetleri sunan ve çevrimiçi destek sağlayan yeni bir yaklaşımdır. Ayrıca online terapi çevrimiçi terapi olarak da bilinir.

Online terapi imkânı da sunan Mentalium Psikoloji uzmanları, ruh sağlığı konusunda eğitimli psikoterapi uzmanlarıdır. Online psikoterapi; sesli veya görüntülü arama yoluyla gerçekleşir.

Danışan ve terapist arasındaki bu etkileşimler, online terapi deneyimine göre tasarlanmış güvenli bir platformda gerçekleşir. Skype, Zoom veya Google Meet bu platformlardan bazılarıdır.

Online psikolojik destek yoluyla bireysel psikoterapi, çocuk ve ergen psikoterapisi, çift ve aile terapisi ve cinsel terapi alanlarında profesyonel destek alınabilmektedir.

Eğer siz de online terapi almak ve internet üzerinden terapi sürecinin faydalarından yararlanmak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

online terapi nedir?

Online Terapi Nedir?

İnsanlar olarak, modern toplumda sosyal bir şekilde iç içe yaşıyoruz. İletişim çağında, bu durum toplumu daha karmaşık hale getirmekte ve daha hızlı iletişim gerçekleşmektedir.

Bireyler ilişkilerde farklı arzu ve ihtiyaçlara sahip olabilir. Bu farkların ardındaki fiziksel veya duygusal nedenlerin çoğu zaman farkında bile olmayabiliriz.

Ancak işler zorlaştığında, kendimizi yalnız hissedebilir ve kimsenin bize ulaşamayacağı bir yerde kendimizi yalnız hissedebiliriz.

İnsanların psikolojik ihtiyaçlarının nelerden oluştuğu konusunda bilim adamlarının farklı görüşleri vardır.

Yukarıdaki ihtiyaçları karşılamıyorsanız, kendinizi hüsrana uğramış ve yetersiz hissedeceksiniz.

Bu nedenle insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için farklı yöntemlere başvururlar.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve internet hizmetlerinin yaygınlaşması ile hayatımızdaki çoğu etkinlik için internet tabanlı uygulamaları tercih ediyoruz.

Bu çözümler alışveriş, iletişim, eğlence ve diğer birçok alanda giderek daha fazla kullanılmaktadır.

İnternetten bir ürün veya hizmet satın almaya çalışan herkes gibi, internet üzerinden terapi hizmeti satın alırken de bazı şeylere dikkat etmemiz gerekir.

Aslında dikkat etmemiz gereken şeyler online yerine yüz yüze klasik terapi desteğinde dikkat etmemiz gerekenlerden çok da farklı değildir.

Bu süreçte bu sebeple online psikolog tavsiye edilebilir. İnternet üzerinden terapi artık günümüzde tavsiye edilen ve imkân dahilinde avantajları çok fazla olan bir süreçtir.

Online psikoterapi pek çok farklı psikoterapi ekolüyle dahi yürütülebilir. Online EMDR terapisi, online evlilik terapisi, online filial terapi, online ilişki terapisi bunlardan sadece bazılarıdır.

Yazımızın devamında online terapi türlerinin tamamını bir liste halinde bulabileceksiniz. Peki neden online terapi sorusunu kendinize soruyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

online terapi nasıl yapılır?

Online Terapi Nasıl Yapılır?

Online terapi, danışan ve terapistin iletişim araçları aracılığıyla gerçekleştirilen terapi kurallarını belirlemesi ve bunları formlar aracılığıyla resmileştirmesiyle başlar.

Online terapilerin gizliliğini korumak için tasarlanan bu uygulama online terapilerin kayıt altına alınmamasını ve online terapilerde aktarılanların başkaları ile paylaşılmamasını sağlar.

Çevrimiçi terapinin ikinci aşaması, terapi zamanlarını ve haftanın günlerini belirlemek için danışanları ve terapistleri bir araya getirir.

Danışmanlar ve terapistler, terapinin tarih ve saatinde bilgisayarlarında görüntülü konuşma uygulamaları ve araçları kullanarak online terapi gerçekleştirirler.

Online tedavi sırasında terapi ortamı sessiz olmalıdır. Terapi başka kimse tarafından kesilmemeli ve terapinin yapıldığı odada danışan veya terapist dışında hiç kimse bulunmamalıdır.

Tedavinin gizliliğini korumak ve tedaviyi konforlu hale getirmek için yalnız kalmak özellikle önemlidir.

Yüz yüze terapide olduğu gibi, terapinin başlangıcında terapist danışana nasıl olduğunu ve terapi hakkında ne hissettiğini sorar ve bu ısınma konuşmalarından sonra terapi süreci terapist için uygundur.

Seansın sonunda terapist, seansta tartışılanlar hakkında danışandan geri bildirim alır ve bir sonraki online terapinin tarih ve saatini belirler.

Online terapinin süresi, neden online terapiye ihtiyacınız olduğuna bağlıdır.

Danışan ve terapist arasındaki mesafe ortadan kalktığında, online süreci de sonlanmış olur. Bu durum online tedavi sürecini tamamlar.

Öte yandan agorafobi gibi ruhsal bir rahatsızlık nedeniyle online terapiye ihtiyaç duyanlar ise gözle görülür bir iyileşme olursa yüz yüze terapiye geçerek online terapi sürecini sonlandırır.

İnternet üzerinden terapi seanslarının uzunluğu genellikle 45 ile 50 dakika arasında değişmektedir.

Online görüşmede gecikme gibi sorunlar olursa, terapi seansı genellikle planlanan seans süresinin sonunda tamamlanır.

Terapistin hemen ardından başka bir danışanla randevusu yoksa, kaybedilen zamanı telafi etmek için seansın sonuna bir süre eklenebilir.

Bu nedenle tedavinin seyri olumsuz etkilenmez. Online terapi için en iyi ortam hem danışanın hem de terapistin yalnız ve rahatsız edilmediği ortamdır.

Terapi sadece danışan ve terapistin katılımı ile yapıldığından terapi sırasında odaya kimse girmemelidir.

Görüşmenin yapıldığı ortam sessiz olmalı ve telefon gibi iletişim aletleriyle seans kesilmemelidir.

Online şekilde başlayan süreç, danışan ile terapist arasındaki mesafe ortadan kalktığında veya online terapiyi gerektiren zorluklar aşıldığında yüz yüze devam eder.

Online terapi şeklinde ilerleyen terapi süreci, danışan problemlerini ve zorluklarını çözmeyi ve bunlarla nasıl başa çıkılacağını öğrenmeyi amaçlar.

İnternet üzerinden terapi ile başlayan tedavi süreci online olarak devam etmek zorunda değildir.

Online olarak başlayan tedavi süreci, yüz yüze terapi için uygun koşullar göz önüne alındığında, tercihen kişinin iş yerinde hazır bulunma formatında gerçekleştirilir.

Online terapiden yüz yüze terapiye geçiş, danışan ve terapist tarafından birlikte verilen bir karardır.

Optimum online görüşme için iletişim araçları ve internet ağları teknik olarak iyi durumda olmalıdır.

Teknik nedenlerle bölünmüş tedaviler %100 verim sağlayamaz. Terapinin en önemli anında danışan anlatım yaparken seansa ara verilmesi terapi sürecinin olumsuz etkilenmesine ve uzamasına neden olur.

Geleneksel terapi sürecinde, kişiler terapisti haftada bir veya farklı aralıklarla  ziyaret etmeyi planlamalıdır.

Nerede olduğunuza bağlı olarak, terapistinizin ofisine gitmek için biraz zaman ayırmalısınız.

Genel olarak, toplantı programları kendinize göre değil, terapistin çalışma programına göre ayarlanmalıdır.

Geleneksel tedavi seanslarını planlamak, özellikle yoğun bir yaşam tarzına sahip kişiler için güç olabilir.

Sonuç olarak, tedaviden istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Doğru terapisti seçmek, tedavinizin başarısı için çok önemlidir.

Sosyal hayatta yaşadığımız zorluklar çoğu zaman yaşam tarzınızı ve kariyerinizi olumsuz etkileyebilir.

Terapi uygulayan profesyoneller birçok psikolojik ve sosyolojik sorunu çözme deneyimine sahiptir.

Ayrıca online terapiler belirli ilçeler ve şehirlerle sınırlı değildir. Belki de bulunduğunuz bölgede uzmanlaşmış bir terapist sizin kişisel sorununuzu çözemeyebilir.

Bununla birlikte, online seanslar belirli bir alana bağlı değildir. İstediğiniz şehirdeki herhangi bir terapistle iletişime geçebilirsiniz.

Birkaç online psikoterapi seansından sonra, terapistle olan ilişkinizin uygun olmadığını fark ederseniz, kolayca yeni bir terapistle iletişime geçebilirsiniz.

Online yapılan terapi, terapistle ek ücret ödemeden iletişim kurmak için sınırsız fırsatlar sunar.

Sorunlarınızı çok uzak bir zamanda tartışmak yerine istediğiniz zaman görüşmek, hayatınıza ivme katacaktır.

Online terapinin başlangıcında terapistle bir takma ad veya rumuz kullanma seçeneğiniz vardır.

Çoğu durumda gerekli değildir, ancak kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayan bir seçenektir.

Teknik açıdan bakıldığında, online terapi seansları yüksek düzeyde güvenlik ve mahremiyet sunar.

Terapist ile iletişim tamamen şifrelidir. Online terapiyle terapistle iletişimin zamanını, yerini, başlangıç ve bitiş zamanlarını beğeninize göre özelleştirebilirsiniz.

Ruh sağlığı sorunlarınızı çözmek ve sizi ilk sıraya koymak için online terapi tercih edilmelidir.

Tedavi süresi uzun ise bir sonraki seansta kesildiği yerden devam eder.

online terapi faydalı mı etkili mi

Online Terapi Etkili Mi?

Artan bilgisayar kullanımı ve internete kolay erişim, her yaş grubundan insanın internete uyum sağlamasını mümkün kılmıştır.

Aynı zamanda elbette hizmet sunan kişiler de uyum sağlamak durumunda olmuşlardır.

Psikolojik destek de bu alanlardan biridir. Psikoloji alanındaki gelişme o kadar geniş ve hızlıdır ki, onları takip etmek zordur.

Bu insan merkezli meslek, insanlar kadar dinamik ve esnek olmalıdır. Günümüzde, psikolojinin kendisini geliştiren insanlarla ilgili sorunların sayısı artmaktadır.

Ülkemiz için oldukça yeni bir kavram olan online terapi aslında yurtdışında 1970’li yılların başında başlamıştır.

Yazılı olarak başlayan bu süreç, internetin gelişmesiyle görsel bir hal almıştır.

Online terapi, online psikolog, online psikoterapi, sanal terapi, e-terapi, video terapi gibi birçok ismi bulunan bu terapi türü aslında elektronik kaynakları kullanan bir terapi yöntemidir.

Online terapiler genellikle video konferans yoluyla yapılır. Çoğu terapist, ikili ilişkilerde yüz yüze etkileşimlerin önemi konusunda hemfikirdir.

Yüz yüze iletişim kurarken, jestler ve yüz ifadeleri iletişimi kolaylaştırır ve birbirimizi anlamamıza yardımcı olur.

Tedavi ve iyileşme süreci arasındaki ilişki için yüz yüze iletişimde çok önemlidir. Bu nedenle online terapiler geleneksel terapilerle aynı işleve ve iyileştirici etkilere sahiptir.

Online terapilerin yüz yüze terapi süreçleriyle aynı olumlu etkilere sahip olmasının sebebi danışanla aynı ilişkinin kurulabilmesidir.

Araştırmalar, online terapilerin geleneksel terapilere göre giderek daha fazla tercih edildiğini ve birçok çalışma, online terapi yönteminin de geleneksel terapi kadar etkili olduğunu göstermektedir.

Online terapinin çeşitli faydaları vardır. Bunlardan biri belirli durumlarda hayat kurtarabilmesidir.

Evinden çıkamayanlar, zaman sorunu yaşayanlar veya kendi bulundukları bölgelerde veya ülkelerinde yardım isteyecek bir uzman bulamayanlar için bu, hayat kurtaran bir yoldur.

Özellikle ileri düzeyde agorafobi sorunu olan hastalar için kendi güvenli alanlarında seans yapma lüksünü ve güvenini sağlar.

Agorafobi sebebiyle evden dışarı çıkamayan kişiler online terapinin sayesinde evden çıkmadan terapi alabilirler.

Daha önce bazı uzmanlar online terapinin etkili olduğunu savunmuyordu ancak son yıllarda bu durum azaldı.

Bunun nedeni, çalışmaların online terapilerin birçok sorunun çözümünde geleneksel terapiler kadar etkili olduğunu göstermesidir. Diğer uygulamalar gibi online terapinin de güçlü ve zayıf yönleri vardır.

Özellikle Covid-19 salgınının zirve yaptığı dönemlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de online terapiler yayılma eğilimi göstermiştir.

Online terapinin birçok avantajı mevcuttur. Online olarak görüşmeler gerçekleştirildiği için seyahat zorunluluğu yoktur ve dünyanın herhangi bir yerindeki psikologlar ile seanslar yapabilirsiniz.

Terapist ile görüşmek için işten ara vermek sorun değildir. İş arasında veya yemek molalarında bile bilgisayarınızı açarak online görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Kişiler kendi güvenli ortamlarında online oturumlar gerçekleştirebilir. Üstelik birçok psikoterapi yaklaşımı online olarak görüşmelere uygun ortam hazırlar.

Örneğin; online bilişsel davranışçı terapi oldukça yaygındır. Online bilişsel davranışçı terapi ile duygu, düşünce ve davranış değişimi geleneksel bilişsel davranışçı terapiden farklı bir süreç gerçekleşmez.

İnsanlar internet üzerinden görüntülü arama yaparken çok endişelenmezler.

Sosyal fobi, agorafobi, utangaçlık gibi durumlarda online süreç insanlar için daha kolaydır.

Online psikoterapi yurtdışında dil veya iletişim sorunu yaşayan kişiler için idealdir. Danışanlar bir uzmanla kolayca iletişime geçebilir.

Geleneksel terapi ile kıyaslandığında online terapi daha ekonomiktir. Coğrafi sorunları olan kişiler için tedaviyi kolaylaştırır.

Tedaviye ulaşmak için benzersiz bir engelle karşılaşsa bile, kişinin evinin güvenliği ve rahatlığı içinde tedaviye ulaşmasını sağlar.

Bazı ruhsal sorunlarda kişilerin tedirginlik yaşamaları terapi sürecini geciktirebilir. Örneğin; cinsel sorunlar yaşayan bazı kişiler online cinsel terapi tercihi yapabilirler.

Cinsel sorunlarını anlatmak için terapi merkezine gittiğinde gizlilikle ilgili soru işaretlerine sahip olabilir.

Her ne kadar yüz yüze terapi seçeneğinde de gizlilik oldukça önemli olsa da danışanların tercihlerine de saygı duymak gerekmektedir.

Online terapinin dezavantajı, ciddi vakalar, krizler veya kendilerine veya başkalarına zarar vermeyi düşünen danışanlar için kullanımının elverişsiz ve uygunsuz olmasıdır.

Bunun dışında online psikoterapi birçok ruhsal sorunu olumlu yönde etkileyen bir tedavi yöntemidir.

Travma sonrası stres bozukluğu, depresif bozukluk, anksiyete bozukluğu, yeme bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk gibi birçok ruhsal sorunda oldukça iyi bir başarı fırsatı sunar.

Geleneksel ve online terapilerin farklılıklardan çok ortak noktaları vardır. Her iki süreçte de danışan ve uzman yüz yüze gelir ve birbirlerinin jestlerini ve yüz ifadelerini izleyebilir.

Her iki tedavide de danışan ve uzmanın bir ilişki kurması çok kolaydır. Uzman ve danışan tedavi için doğru yeri ve zamanı seçerse, her iki tedavi şekli ile de tedavi alanını rahatsız eden tüm dış etkiler önlenebilir.

Sonuç olarak, online ve geleneksel terapiler alan bireyler aynı hizmetleri ve aynı faydaları alırlar. Bu nedenle online psikolog tavsiye edilebilir.

online terapi bilişsel davranışçı terapi

Online Bilişsel Davranışçı Terapi Olur Mu?

Bilişsel davranışçı terapi bir psikoterapi ekolüdür. İnsan davranışlarını ve duygularını inceleyen psikolojik bir model kullanılarak geliştirilmiştir.

Bu, birçok ruhsal bozuklukta ve çeşitli problemlerde etkili olduğu gösterilen bilim temelli bir terapötik yaklaşımdır.

Online bilişsel davranışçı terapi uygulanması özellikle son yıllarda yaygınlaşmıştır.

Davranış terapisi, davranış bozukluklarının analizi ve tedavisi için öğrenme ilkelerinin sistematik bir uygulaması olarak tanımlanabilir. Davranış terapisi, doğrudan uyumsuz davranışa odaklanır.

Davranış terapisi, bireylere tedavinin gerekçesini ve kaygı durumlarından kaçmak yerine kaygıyı yönetmek için hangi yöntemlerin kullanılabileceğini öğretir.

Bilişsel kurama göre çocukluk yaşantısı, öğrenme yoluyla bazı temel düşünce, varsayım ve inanç sistemlerinin oluşmasına yol açar. Bu temel fikir ve inançlara “şemalar” denir.

Bu şemalar, daha sonraki yaşamlarında bireyin kendisine ve içinde yaşadığı dünyaya ilişkin algısını şekillendirmek için kullanılan titiz düşünce kalıplarıdır.

Ruhsal problemler, bireyin farkında olmadığı bu olumsuz kalıpların içeriğinin temel fikirlerini destekleyen yaşam olaylarından sonra ortaya çıkar.

Terapi sürecinde danışanlar ve terapistler, çeşitli sorunları belirlemek ve anlamak için düşünce, duygusal ve davranışsal ilişkiler üzerinde birlikte çalışırlar.

Bu yaklaşım, insanları “burada ve şimdi” rahatsız eden soruna odaklanma eğilimindedir. Hasta ile birlikte çeşitli hastalıkların yaşamı tehdit eden etkileri belirlenir.

Online bilişsel davranışçı terapi için amaç, bireylerin hastalık nedeniyle yapamayacakları çeşitli aktiviteler belirlemek ve tedavi sonunda yaşam alanında hastalığın sınırlarını zorlamak ve yaşam kalitesini yükseltmektir.

Online bilişsel davranışçı terapi yaklaşımı ile tedavi süresi çok kısadır. Temel amaç, stresli durumlarla başa çıkmak için kaynaklarınızı kullanmanıza yardımcı olacak beceriler geliştirmektir.

Seanslarda öğrendikleriniz, terapist ve danışanın ortaklaşa belirlediği hedeflere ulaşmak ve “değişim” yaratmak için seanslar arasında uygulamaya konacaktır.

Uygulamada, terapist tarafından seans sırasında öğrenilen bilgileri becerilere dönüştürmek için “ev ödevi” veya egzersiz kullanılır.

Özetle, online bilişsel davranışçı terapinin ağrılı semptomlarla mücadelede, stresi azaltmada, düşünce kalıplarını yeniden düşünmede yardımcı olur.

Ayrıca sorunları çözmeye yardımcı olacak yeni stratejiler öğretmede etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kısacası, online bilişsel davranışçı terapi oldukça etkili bir yöntemdir. Bilişsel davranışçı terapide, terapist ve danışan danışanın sorununun ortak bir resmini oluşturur, sorunu birlikte anlamaya çalışır.

Ayrıca mevcut sorunun danışanın düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını nasıl etkilediğini ve gün boyunca nasıl çalıştığını anlamaya çalışırlar.

Ardından, danışanın kişisel sorunlarına ilişkin anlayışını izleyerek, terapist ve danışan tedavi hedefleri belirler ve bir tedavi planı geliştirir.

Terapinin amacı, danışanların sorunu çözmek için şu anda kullandıkları geçici çözümden daha faydalı olabilecek yeni çözümler bulmalarını sağlamaktır.

Bu, danışanları terapi seanslarında öğrendiklerini terapi seansları arasındaki sürece uygulamaya teşvik eder.

Terapi süresi, bazı pratik gereklilikler dışında (örneğin, bir süre terapiye gelebilmek) terapist ve danışan tarafından ortaklaşa belirlenir.

Genel olarak, birkaç seanstan sonra terapist, ilk birkaç seansta belirlenen hedeflere ulaşmanın ne kadar süreceğini görebilir. Bazı danışanlar için 6-10 görüşme gibi çok kısa bir süre yeterli olabilir.

Kişilik bozuklukları gibi uzun süreli çözümler gerektiren durumlarda hastaların aylarca hatta bir yıl boyunca tedaviye devam etmesi gerekebilir.

Başlangıçta, ciddi bir kriz olmadığı sürece danışanlarla haftada bir görüşme yapılır.

Online bilişsel davranışçı terapi, bireyin ruh sağlığı sorunlarının nedenlerini belirlemeyi, bu sorunları aşmanın yollarını geliştirmeyi ve bu yöntemleri kullanarak sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmayı amaçlar.

Psikoterapinin amacı, olumsuz ve sorunlu düşünce ve hisleri düşünmekten ziyade, kişinin daha gerçekçi ve çözüm odaklı düşünmesini sağlamaktır.

Ayrıca duygu ve düşüncelerini değiştirmeyerek rahat hissetmesine yardımcı olmak amaçlanır.

Online bilişsel davranışçı terapi birçok ruhsal bozukluğu tedavi etmek için kullanılır.

Bununla birlikte, bazı bozukluklar bilişsel davranışçı terapiye ek olarak ilaç kullanımını gerektirir.

Bazı psikiyatrik bozukluklar için bilişsel davranışçı terapiye ek olarak ilaç kullanımı iyileşme sürecini hızlandırır.

İlaç, hastanın durumuna uygun olup olmadığı konusunda terapistin takdirine bağlı olarak verilebilir.

Ancak tedaviye başlamadan önce terapist, danışanı ilacın yararları ve yan etkileri konusunda bilgilendirmeli ve danışanla birlikte ilaç tedavisine başlamaya karar vermelidir.

İlaç kullanımının bazı durumlarda kullanılması yalnızca online bilişsel davranışçı terapi değil yüz yüze olan ve diğer psikoterapi ekollerinde de geçerlidir.

Online terapi gibi online psikiyatrik destek de artık günümüzde giderek yaygınlaşmaya başlamıştır.

Günümüzde pek çok özel sağlık kuruluşu online olarak danışan ve uzman hekimin görüşmesini sağlamaktadırlar.

Online psikiyatrik destek ile yüz yüze gerçekleşen konsültasyon arasında çok önemli farklılıklar yoktur.

Eğer bazı test ve tetkikler gerekiyorsa, o zaman birey klinik ortama çağırılır. Değişen dünyayla beraber online terapi de artık giderek yaygınlaşmıştır.

Online terapiye karşı olan önyargılar da git gide azalmıştır. Artık internet üzerinden yapılan görüşmeler neredeyse geleneksel terapi seanslarının yerini almaya başlamıştır.

Biz de Mentalium Psikolojik Danışmanlık Merkezi olarak özellikle Covid-19 pandemi sürecinden itibaren yüz yüze yapılan görüşmeler kadar online terapilere de önem vermekteyiz.

Bunun için gerekli internet koşullarını sağlamak yeterlidir.

Eğer siz de ruhsal bazı sorunlar yaşıyor ve bunları tek başınıza çözüme kavuşturamıyorsanız, bizden yüz yüze terapi alabileceğiniz gibi online terapi de alabilirsiniz.

online terapi

Online Terapi Hangi Alanlarda Uygulanır?

  • Anksiyete online terapi
  • Dehb online terapi
  • Emdr online terapi
  • Okb online terapi
  • Online bdt terapi
  • Online bilişsel davranışçı terapi
  • Online cift terapisi
  • Online cinsel terapi
  • Online depresyon terapi
  • Online dil terapisi
  • Online evlilik terapisi
  • Online filial terapi
  • Online grup terapisi
  • Online ilişki terapisi
  • Online konuşma terapisi
  • Online nefes terapisi
  • Online oyun terapisi
  • Online sanat terapisi
  • Online terapi sosyal fobi
  • Online yas terapisi
  • Online çift terapisi
  • Panik atak online terapi
  • Vajinismus online terapi
  • Yeme bozukluğu online terapi
  • Öfke kontrolü online terapi

 

 

 

Kadıköy Göztepe Şube

Göztepe Mh. Fahrettin Kerim Gökay Cd.

No: 240 D: 7 Eren Apt.

Kadıköy / İstanbul

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.