Skip to content Skip to footer

9 Soruda Şiddetli Depresyon Hakkında Herşey

şiddetli depresyon

9 Soruda Şiddetli Depresyon Hakkında Herşey

Kendinizi son zamanlarda eskiye oranla daha şiddetli şekilde mutsuz mu hissediyorsunuz? Eskiden yaptığınız aktiviteleri artık yapmakta zorlanıyor musunuz?

Eskiden yaşadığınız olaylara şimdi daha şiddetli tepkiler mi veriyorsunuz? Eskiye oranla daha umutsuz, çaresiz veya karamsar mısınız? Peki bunlar en az iki haftadır günün çoğunluğunda sizi şiddetli şekilde etkiliyor mu?

Eğer bu sorulara evet cevabı veriyorsanız depresyon ile ilgili soru işaretlerine sahip olabilirsiniz. Şiddetli depresyon ya da majör depresyon, bunlar gibi bazı belirtileri gösteren ciddi bir ruhsal rahatsızlıktır.

Eğer siz de şiddetli depresyon belirtileri sergiliyorsanız, bizden psikolog desteği alabilirsiniz. Yazımızın devamında ise şiddetli depresyon hakkında birçok önemli bilgiyi bulabilirsiniz.

şiddetli depresyon nedir

Şiddetli Depresyon (Majör Depresyon) Nedir?

Bir duygudurum bozukluğu olan depresyon, uzun süreli bir üzüntü  ve ilgi kaybı durumudur. Peki majör depresyon nedir ve majör depresyonun depresyondan farkları nelerdir?

Depresyon, majör depresyon, klinik depresyon veya şiddetli depresyon olarak da bilinir. Depresyonda olan kişilerin duygu, düşünce ve davranışları da bu durumdan etkilenerek duygusal ya da fiziksel sorunlara neden olabilir.

Bu şiddetli sorunlar günlük hayatta da ortaya çıkabilir. Sanılanın aksine depresyon geçici bir hastalık değildir ve çözümü hızlı değildir.

Depresyon  tedavi gerektirir ve özellikle şiddetli formu görülen bazı insanlar için uzun zaman alabilir. Depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Depresyon ilaçla, psikoterapiyle veya hem psikoterapi hem de ilaçla tedavi edilebilir. İki haftadan uzun süren duygusal depresyon durumuna şiddetli depresyon veya majör depresyon denir.

Uzun süreli kilo kaybı ve beslenme sorunlarının belirtileri arasında yorgunluk, uyku bozuklukları, suçluluk, değersizlik, konsantrasyon bozukluğu, ölüm düşünceleri ve kararsızlık  sayılabilir.

Şiddetli depresyon yaşayan kişiler azalan sosyal becerileri ve sosyalleşmeye olan ilginin azalmasını da gösterirler.

şiddetli depresyon (ağır depresyon) belirtileri

Ağır Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Ağır depresyon belirtileri sergileyen kişiler genellikle sebepsiz yere şiddetli ağlama nöbetleri geçirebilirler. Eskiden çok da şiddetli tepki vermeyeceği olaylara karşı artık daha fazla tepki gösterebilir.

Ayrıca bu durumdan da üzüntü çıkarabilirler. Şiddetli depresyon yaşayan birey kendisini boşlukta hissedebilir. Yaşamında başarısızlık olarak adlandırdığı veya tanımladığı bazı deneyimlerden dolayı kendisini suçlayabilirler.

Suçluluk hisleri özellikle depresyon ne kadar şiddetli hale gelirse o denli artış gösterebilir. Sonunda kişi kendisini suçlu gördüğü için cezalandırma yoluna dahi başvurabilir.

Belki de depresyonda en ağır cezalandırma yöntemlerinden birisi de kişinin kendi yaşamına son vermesi olabilir.

Suçluluk duygusunun ve benzeri bazı olumsuz duyguların kişide şiddetli intihar düşüncelerine yol açabilmesi bu nedenle depresyonun mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu düşündürür.

Şiddetli depresyonda ayrıca kişinin düşünme kabiliyeti de olumsuz yönde etkilenmektedir. Yapacağı herhangi bir şeye ve özellikle zihinsel çaba gerektiren işlere odaklanmakta güçlük çekmektedir.

Ayrıca unutkanlık da önemli ağır depresyon belirtileri arasındadır. Uzun vadeden de ziyade gün içinde yaptığı herhangi bir işi dahi unutabilir. Depresyondaki bireyin eskiye oranla hareketleri, konuşması ve davranışları yavaşlar.

Bu yavaşlık hali çevresi tarafından fark edilebilecek düzeyde şiddetli şekilde de olabilir. Yaşadığı olaylara çok daha öfkeli tepkiler verebilir ve saldırgan veya şiddetli davranışları da söz konusu olabilir.

Eskiden yapmaktan keyif aldığı şeylerden eskisi gibi keyif alamaz. Şiddetli depresyon belirtileri arasında özellikle isteksizlik önemli bir rol oynar. Kişi o kadar isteksiz ve o denli keyifsizdir ki yaşamaya dair motivasyonu azalmıştır.

İsteksizlik gitgide artış gösterebilir ve evden çıkamayacak derecede şiddetli hale de gelebilir. Eskiden her gün düzenli spora giden bireyin spor yapmayı bırakın, evden bile çıkmakta zorlanması depresyonun göstergelerinden birisi olarak yorumlanabilir.

Şiddetli depresyon cinsel yaşamı da olumsuz etkileyebilir. Eskisi gibi cinsel aktivasyona sahip olunamadığı gibi cinsel isteksizlik de görülebilir. Bu nedenle depresyondaki bireyle partneri arasında şiddetli geçimsizlik görülmesi olasıdır.

İştahta dengesizlikler görülebilir. Bir kişinin iştahı ya çok artar ve bunun neticesinde kilo alır ya da iştahı şiddetli biçimde kesilir ve kilo kaybeder. Ancak kilo alımı veya kaybını sadece depresyona yormak doğru olmayacaktır.

Bunun için elbette bir kriter göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; 100 kilogram ağırlığındaki bireyin 95 kiloya düşmesi veya 105 kiloya çıkması şiddetli depresyon belirtisi olabilir.

Kişi eskiye oranla olduğundan daha şiddetli şekilde huzursuz ve kaygılı da olabilir. Sebebi belli olmayan baş, boyun ve omuz ağrıları yaşamanın yanı sıra şiddetli mide rahatsızlıkları da söz konusu olabilir. Şiddetli depresyon uyku düzenini ciddi şekilde etkileyebilir.

Depresyondaki birey sabahın ilk ışıklarına kadar uyuyamayabileceği gibi akşama kadar da uyuyabilir. Uyku düzeni bozulduğu için yaşamı da olumsuz etkilenebilir.

şiddetli depresyon

Depresyon ve Majör Depresyon Farkı Nedir?

Depresyon ve majör depresyon farkı aslında depresyonun ne düzeyde şiddetli olduğu ile ortaya çıkmaktadır. Depresyonu klinik anlamda ölçmek için bazı testler uygulayabiliriz.

Her ne kadar ruhsal bir bozukluk olsa da depresyonun da belirtilerini değerlendiren ve tanı koyma noktasında uzmana fikir veren bazı testler mevcuttur. Depresyon üç farklı şekilde var olabilir.

Hafif düzeyde var olan depresyonda kişinin nispeten daha kısa süreli psikolojik destek alması önerilmektedir. Hafif düzeydeki depresif hastalarda antidepresan adı verilen psikiyatrik ilaçların kullanımına gereksinim duyulmayabilir.

Depresyonun hafif formuna oranla daha şiddetli haline orta düzeyde depresyon denilmektedir. Orta düzeydeki depresyonda kişinin durumuna bağlı olarak ilaca gereksinimi olabilir ancak psikolojik destek mutlaka gerekli olacaktır.

Şiddetli depresyon veya daha sık bilinen ismiyle majör depresyon tanısı alan kişilerin ise hem ilaç tedavisi hem de psikolojik destek almaları tedavi sürecinde daha olumlu sonuçlar vermektedir.

Şiddetli depresyon ile daha hafif formları arasındaki farkları değerlendirebilecek olan uzman hekimdir. Kişilerin kendisini bu noktada tedavi süreci açısından uzman hekimle görüşmeye motive etmeleri yeterlidir.

şiddetli depresyon en tehlikeli depresyon olarak bilinir

En Tehlikeli Depresyon Hangisi ?

Depresyonda olduğundan şüphelenen bireyler şu soruyu kendi kendilerine sorabilirler: En tehlikeli depresyon hangisi ?

Majör depresif bozukluklar kategorisine giren atipik depresif bozukluklar, insanlarda belirli davranış kalıpları ile kendini gösterir. Atipik depresyonu olan bir kişinin duygusal durumu, dış uyaranlara tepki olarak şiddetli değişiklikler gösterir.

İyi haberin aşırı sevinci, kötü haberin ise aşırı üzüntüsü vardır. Atipik depresyon genellikle gençlerde başlar. Ve bu yetişkinliğe kadar sürer.

Atipik depresyon belirtileri  arasında özellikle şiddetli şekilde gerçekleşen kilo alımı, iştahta önemli artış, şiddetli uyuşukluk, kollarınızın ve bacaklarınızın ağırlaştığını hissetme, kendisine hayır denilmesine çok şiddetli tepki gösterme göze çarpar.

Bu depresyon türü en tehlikeli depresyon türleri arasında görülebilir. Atipik depresyon aynı zamanda maskeli depresyon olarak da bilinmektedir.

Kişi maskeli depresyonda güler ve eğlenir gibi görülür ancak bu adından da anlaşılabileceği gibi çok sinsi ve şiddetli ilerleyen bir türdür. Kişi adeta mutsuzluğu ve hüznünü maskelemektedir.

şiddetli depresyon nasıl önlenir

Şiddetli Depresyon Nasıl Önlenir?

Şiddetli depresyonu önlemenin tam olarak bir reçetesi mevcut değildir. Depresyon, herhangi bir olay ya da yaşantı doğrultusunda hemen ortaya çıkan bir tepki olmayabilir.

Elbette yaşam olayları depresyonun gelişimini ve şiddetli olup olmayacağını etkileyen bir belirleyici olabilir. Ancak herhangi bir olumsuz yaşantı deneyimlendiğinde kişinin depresyona gireceğini söylemek de sadece bir kehanetten ibaret olacaktır.

Depresyonu önlemenin olası yollarından birisi yaşanan olaylara karşı bakış açısını tekrar değerlendirmektir. Bu durumu bir örnekle açıklayalım. Bir süredir şiddetli tartışmalar yaşadığınız sevgiliniz sizden ayrılmaya karar verdi.

Siz ise bu ayrılık konusunda kendinizi suçluyor ve bir ilişkiyi dahi yönetemediğinizi düşünüyorsunuz. Bir ilişkinin kötü gitmesinde tek tarafın tüm paydayı üzerine alması doğru değildir.

Bu durum kendisini suçlamaya yöneltir ki depresyonda suçluluk hisleri oldukça fazladır. Sevgiliniz sizi terk etmeye karar verdiyse bu durumun tek sebebi siz misiniz?

Belki de üzerinizdeki bu şiddetli suçluluk hislerinden kurtulmak için ayrılığa karşı bakış açınızı tekrardan gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.

şiddetli depresyon nasıl geçer

Şiddetli Depresyon Nasıl Geçer?

Depresyonun nasıl ortadan kalktığı konusunda aslında birçok farklı görüş vardır. Bu görüşlerin her biri faydalı bir değişim olarak kabul edilebilir.

Ancak elbette yaşam tarzı, tercihler, aktiviteler, günlük yaşam, kişinin karşılaştığı sorunlar ve daha birçok faktör buna engel olabilir.

Bu nedenle, şiddetli depresyon tedavisi almak ve uzman görüşünü değerlendirmek en iyisidir.

Bireyler depresyonun ilerlediğini, çeşitli rahatsızlıklara dönüştüğünü ve her yönden hayatlarının önünde bir engel olarak var olduğunu unutmamalıdır.

Bu nedenle şiddetli depresyon tedavisi gerçekten çok önemlidir. Depresyonun erken dönemde fark edilmesi ve bunun sonucunda tedavi edilmesi, kişinin şiddetli belirtilerden olumsuz etkilenmeden kısa sürede depresyondan  kurtulmasına yardımcı olur.

Depresyonun nedenine bağlı olarak farklı tedaviler ve etken maddeler kullanılabilir. Örneğin, insanlar günlük yaşamlarındaki problemler nedeniyle şiddetli depresyona giriyorsa, bu konuda bireysel tedaviler çok yardımcı olabilir.

Koşullar değiştikçe tedaviler veya tercih edilen psikologlar değişir. Örneğin, ergen terapistleri gençlerle, çocuk psikologları çocuklarla, ilişkiler ve çiftlerle ise çift terapistleri çalışmaktadır.

Bu ve benzeri farklı dönemler nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayan bir birey, doğru uzmanla çok daha iyi sonuçlar elde eder.

Aslında şiddetli depresyon, kişilerin yaşadıkları olayları düşündükleri, onları büyük problemlere dönüştürdükleri ve günlük hayatlarını bu problemlere göre ayarladıkları bir durumdur.

İnsanlar yakınlarını kaybetmiş veya sağlık sorunları yaşamış olabilir. Olumsuz yaşam olaylarının elbette bu durumla bir ilişkisi vardır ve aslında kişinin yaşadığı daha çok sorunları olabilir.

Ancak bunların hepsi geçici durumlardır. Bir problemle karşı karşıya kalmak, onun ne olduğunu görmek ve onu gerçekten çözmek, şiddetli depresyondan kurtulmada en büyük yardımcı olacaktır.

Bu durumda, depresyonun nedenini belirlemek çok önemlidir. Öncelikle tedavi sırasında depresyona neden olan faktörleri anlamalı ve ardından depresyona neden olan faktörlerin nasıl sorunlara yol açtığını irdelemek gerekir.

Aslında burada bir çeşit denge durumu vardır. Başka bir deyişle, depresyonun kendilerini olumsuz etkilediğini gördüklerinde, kişiler risk altında olduklarını anlamaya başlarlar.

Bu nedenle hayatını ya da en azından yaşadığı sorunları çözmeye çalışmak psikoterapi sürecinin bir parçasıdır.

Aslında, psikologlar şiddetli depresyon yaşayan kişilerin sorunları çözmelerine yardımcı olmak, sorunu farklı perspektiflerden görmelerine ve farklı durumların onu nasıl etkileyebileceğini görmelerine yardımcı olabilir.

Bir problemin nasıl çözüleceğini anlamak için insanların aslında bir duygu ve düşünce kargaşası içinde olmaları gerekir. Ayrıca bu durum depresyona neden olabileceğinden destek aramanın ne kadar önemli olduğunu da gösterir.

İnsanların yalnızca psikologların desteğine de ihtiyacı yoktur. Şiddetli depresyon tedavisi aynı zamanda aile, arkadaşlar ve sevdiklerinizden gelen destekle birleştirilmelidir.

Yani şiddetli depresyondan kurtulmada insanın çevresi çok önemlidir. Bu arada sadece psikoloğun değil çevresindeki insanların da ilgi ve desteğini görmesi şiddetli depresyon tedavisinde başarının sağlanması için gerekebilir.

Bireyler genellikle depresyondan kurtulmak, çeşitli aktivitelere katılmak, sevdikleriyle vakit geçirmek ve böylece kendilerini gerçekten motive edebilecek fırsatlar bulmak için en sevdikleri uğraşlara yönelirler.

Bütün bunları yapmak aslında doğru ama bunun da ötesine geçmeli ve sorunu çözmeye çalışmalısınız. Sorunları görmezden gelmek, bir kenara bırakmak ve yaşamaya devam etmek, zamanla depresyonun tekrarlamasına neden olacaktır.

Bu nedenle aldığınız tedaviye ek olarak sosyal destek, çeşitli aktiviteler için zaman harcamak ve sorunu nasıl çözeceğinizi düşünmek depresyonu kısa sürede çözmenize yardımcı olacaktır.

Depresyondan kurtulanlar sıklıkla bu duygusal ve davranışsal durumda olduklarının farkında olmadıklarını veya bundan kurtulmak için ne yapacaklarını bilemediklerini bildirirler.

Bu açıdan bakıldığında, insanların şiddetli depresyon adını verdiğimiz ruhsal rahatsızlıktan kendi başlarına kurtulamayacaklarını anlamak kolaydır.

Aslında bu noktada  alanında uzman bir psikologun desteğiyle sorunu paylaşmaya, mevcut sorunun ne olduğunu görmeye ve sorunu farklı açılardan organize edip çözmeye çalışıyoruz.

Şiddetli depresyon karşısında uygulanan destek modelleri arasında en sağlıklısı da budur. Depresyon günlük yaşamda çok önemli bir hastalıktır ancak ileride çeşitli rahatsızlıklar da depresyona ek olarak ortaya çıkabilir.

Onu görmezden gelmemeniz, fark ettiğinizde yardım aramanız ve depresyonun nedenini ortadan kaldırmanız veya çözmeniz gerekir. Bu sayede  kısa sürede şiddetli depresyondan kurtulmak mümkündür.

İnsanların yaşamlarındaki iç karartıcı faktörlerden uzaklaştıkları zamanlar ve onları fark ettikleri dönemler depresyondan kurtulma konusunda başarılı olduğu evrelerdir.

şiddetli depresyon tedavisi nasıl olur

Şiddetli Depresyon Tedavisi Nasıl Olur?

Depresif bozuklukları tedavi etmek için çeşitli tedaviler ve ilaçlar etkili bir şekilde kullanılabilir. Bilişsel davranışçı terapi, destekleyici psikoterapi ve psikodinamik psikoterapi seansları farklı zamanlarda ve farklı nedenlerle kullanılabilir.

Ek olarak, şiddetli depresyon tedavisinde seanslarınızla eş zamanlı olarak antidepresan  ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar genellikle hormon düzeylerini düzenlemek, serotonin ve norepinefrin düzeylerini dengelemek için tercih edilebilir.

Bu şekilde çeşitli biyolojik faktörleri ortadan kaldırmak mümkündür. Şiddetli depresyon tedavisinde önemli rolü olan psikoterapi süreci ise  travmatik olaylar, travmatik deneyimler ve günlük yaşam hakkında psikolog ile konuşmanıza izin verir.

Bu seansların psikologları doğru bir şekilde bilgilendirmesi ve olayla ilgili düşüncelerini ifade etmesi gerekir. Bu şekilde doğru bir teşhis yapmak mümkündür. 

Ayrıca kişi yaptığı hataların, olumsuz değerlendirmelerinin, yorumlarının veya çeşitli davranışlarının sonuçlarını  net bir şekilde görebilir.

Bazı tedaviler, insanların yanlış veya sorunlu davranışları anlamalarına yardımcı olmak için bir rehber görevi görür.

Bilişsel davranışçı terapi bu konuda yol göstericidir. Bilişsel davranışçı terapi, insanların yaşamın yanlış ve kötü sonuçlarını fark etmelerine yardımcı olmada önemlidir.

Örneğin, depresyon için uyuşturucu ve alkol kullanımına yönelen ve sonuçları bizzat yaşayarak gören ve bunun doğru olmadığını anlayan insanlar için bilişsel davranışçı terapi oyunun kurallarını değiştirebilir.

Destekleyici psikoterapi, bireysel psikoterapide en sık kullanılan  tekniktir. Bu destekleyici psikoterapinin en yaygın uygulaması da şiddetli depresyon olarak görülebilir.

şiddetli depresyon varsa hastaneye yatmam gerekir mi

Şiddetli Depresyon Varsa Hastaneye Yatmam Mı Gerekir?

Tüm ruhsal sorunlar için hastaneye yatış gerekli değildir. Ancak tedavi yetersiz kalır ve kendinize veya başkalarına ciddi zararlar vermeye başlanırsa hastaneye yatış uygun kabul edilebilir.

Her depresyon yaşayan kişinin de benzer şekilde hastaneye yatmayı gerektirmez. Hatta her şiddetli depresyon tanısı alan bireyin de hastaneye yatması uygun değildir.

Örneğin, manik depresyondan muzdaripseniz, her koşulda doğrudan hastaneye kabul edilmeyeceksinizdir. Psikolojik destek ve ilaç ağırlıklı tedaviler ilk olarak kullanılır.

Ardından tedavi yetersiz kalıyor ve yapılamıyorsa yatarak tedavi seçenekleri gündeme gelmektedir. Bazen insanlar tedaviyi kabul etmez veya ilaçları kullanmazlar.

Bazı durumlarda hasta iyileştiğini düşündüğü için tedaviyi bırakabilir. Bu tür durumlar tedavinin işleyişini engeller ve hastalığın ilerlemesine neden olur.

Hastaneye yatmadan tedaviye devam edemiyorsanız ve tedavi gerektiren ciddi bir tıbbi durumunuz varsa, hastaneye yatış seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Psikotik depresyon gibi bazı halüsinasyon problemleriniz varsa, gerçekle gerçek olmayanı ayırt etme problemleriniz varsa ve tedavi etkili değilse, hastaneye yatırılıp tedaviye farklı bir şekilde devam etmeniz uygun olabilir.

Özellikle kendilerine veya çevreye zarar verme eğiliminde olanlar için hastaneye yatış ve tedavi  daha uygun görülmektedir. Hastanede verilen tedaviye ek olarak düzenli testler yapılır.

Bu sayede kendinize veya çevrenizdekilere zarar verme ihtimaliniz minimuma iner. Özellikle intihara teşebbüs eden ve başkalarına ciddi  zarar verme eğiliminde olan kişilerin hastanede tedavi edilmesi gerekir.

Ancak her şiddetli depresyon tanısında kişi hastaneye yatırılamaz veya burada tedavi edilmez. Genelde bu tip depresif bozuklukların tedavi ve ilaç tedavisi ile desteklenerek ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunulmuştur.

Bu nedenle, tüm şiddetli depresif bozukluklar için yatarak tedavi gerekli değildir. İlk olarak ilaçlar ve psikoterapi seçeneklerine başvurulmaktadır.

şiddetli depresyon

Depresyondaki Birine Nasıl Yardım Ederim?

Hastanın ailesi ve arkadaşları öncelikle şiddetli depresyon belirtilerini öğrenmelidir. Bu, hastanın durumunu daha iyi anlamanıza ve hastanın davranışını nasıl değerlendireceğinizi öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca, motivasyon birçok yönden önemlidir. Hastanın ailesi profesyonel yardım isteyebilir, düzenli olarak ilaçlarını almasına yardım edebilir ve hastanın tedavi eden doktor veya terapistle randevusunu kaçırmamasına yardımcı olabilir.

Hasta için iyi bir şey varsa (spor gibi) hasta ilk başta teklifi reddetse bile burada destek verilmesi çok yardımcı olabilir. Hasta yakınlarının bu duruma saygı duyması gerekir ancak hastayla ilgilenmeye devam da etmelidirler.

Hasta yakınları birbirini göz ardı etmemeli ve unutmamalıdır. Aileniz, yakın arkadaşlarınız ve meslektaşlarınız depresyona girdiğinde sevdikleri olan sizler için bu elbette zor bir durum olacaktır.

Ancak bu durumla başa çıkmak için diğer faaliyetlerin zamanı da göz ardı edilmemelidir. Bu tür durumlar için  psikoterapi seansı alma ve kendi kendine yardım grupları gibi özel destekler bulunmaktadır.

Eğer sizin de şiddetli depresyon yaşayan bir tanıdığınız varsa, bu noktada ona destek olmak için bu fikirleri uygulamaya dökebilirsiniz.

şiddetli depresyon

Mentalium Psikoloji Kimdir?

2019 yılında Kadıköy Göztepe semtinde kurulan Mentalium Psikoloji bir psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezidir.

İkinci şubesi Şişli Mecidiyeköy semtinde kurulmuş olan Mentalium Psikoloji Klinik Psikolog Onur Aydın’ın girişimleriyle faaliyetine başlamıştır.

İki şubemizde de hem bireysel psikoterapi hem de aile çift terapisi desteği sunulmaktadır. Merkezlerimizde hem çocuk hem de ergen ve yetişkin danışanlarımıza psikolojik destek sunulmaktadır.

Bireysel psikoterapi destek alanlarımızın başında şiddetli depresyon olmak üzere anksiyete, travma, sosyal fobi, panik atak, özgül fobi, bağımlılık, obsesif kompulsif bozukluk, ilişki sorunları gibi birçok farklı konu vardır.

Ayrıca şiddetli depresyon tedavisi gibi bireysel destek planlarına ek olarak, ilişkilerinde sorun yaşayan çiftler için de aile çift terapisi desteğimiz mevcuttur.

Biraz önce de belirttiğimiz gibi şiddetli depresyon, mutlaka tedavi edilmesi gereken ciddi ve ilerleyen kronik bir ruhsal bozukluktur.

Şiddetli formları özellikle yaşamı çok olumsuz etkileyen depresyonun intihar riski başta olmak üzere yaşamı tehdit edebilecek pek çok olumsuz yönü vardır.

Ancak şiddetli depresyon tedavi edilebilir bir ruhsal sorundur. İlaç tedavisinin gerekli olduğu durumlarda alınmasına ek olarak psikoterapi süreci mutlaka var olunması gereken bir tedavi modelidir.

Eğer siz de şiddetli depresyon adını verdiğimiz bu ruhsal sorunu yaşıyor ve artık ondan kurtulmak istiyorsanız, uzman psikolog kadromuzdan psikolojik destek almak için bize ulaşabilirsiniz.

klinik psikolog onur aydın kimdir? istanbul uzman psikolog

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.