Skip to content Skip to footer

6 Maddede Antisosyal Kişilik Bozukluğu Belirtileri

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

6 Maddede Antisosyal Kişilik Bozukluğu Belirtileri

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri itibariyle kişinin toplumsal kurallardan kopması ile belirgin bir kişilik bozukluğudur. Toplumsal kurallar denilince aklımıza ilk olarak başkalarının haklarına saygı duymak gelebilir. Antisosyal kişiliğe sahip bireylerde başkalarının hakkını hiçe sayma çok belirgindir.

15 yaşından itibaren yazımızda inceleyeceğimiz belirtilerin yaşanması sonucu kişiye tanı konulabilir. Antisosyal kişilik bozukluğu bulunan bireyler toplumun erkeklerde yüzde 3, kadınlarda ise yüzde 1’lik kesimini oluştururlar.

Tedavisi bulunan ancak uzun ve zorlu bir süreç olan antisosyal kişilik bozukluğu ile ilgili ruhsal destek almak isterseniz merkezimize başvurabilirsiniz. Yazımızın devamında antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri gösteren bireylerin davranışlarını inceleyeceğiz.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Yasalarla Başı Beladadır

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen bireylerin sürekli yasalar ve kanunlarla ilgili problemler yaşadığı görülmektedir. 15 yaşından itibaren antisosyal bireylerin sık sık gözaltına alındığı ya da tutuklandığı gözlemlenmektedir.

Sonunda tutuklanmak olsa dahi tutuklanmayı gerektirecek bazı yasadışı eylemlerde bulunurlar. Üstelik bu eylemlerin devamı sürekli gelmektedir. Kanunlarla başının belaya girmesi antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri gösteren kişi için önemli bir mesele değildir. Tutuklansa dahi tahliye olduktan sonra tekrar aynı suçu işleme potansiyeline sahiptir.

Toplumsal kurallara ve yasalara uymakta çok ciddi bir güçlük çekerler. Toplumda norm olarak kabul edilen kurallara uymamakla birlikte aynı zamanda saygı da göstermezler. Kanunların içeriği ve neden var olduğu hiçbir şekilde önemli değildir.

Hırsızlık, yan kesicilik, tetikçilik, çek veya senet tahsilatı, haraç alma, gasp, uyuşturucu veya silah ticareti ve çıkar amaçlı suç örgütü kurma gibi faaliyetleri sık sık işleyebilirler. Bu suçları işleyen kişilerin önemli bir kısmı antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergilemektedir.

Ancak şunu da belirtmemiz gerekir ki bu suçları işleyen herkes için antisosyal kişilik denilemez. Bu belirtileri göstermesi ve bu suçları işlemesi sadece şüphe uyandırabilir ancak tanı sadece psikiyatrik muayene ile birkaç kriter daha incelenerek konulabilir.

Antisosyal kişilerin her zaman illa ki bu tip suçları işlemesi beklenmez elbette. Daha iyi eğitimli veya beyaz yakalı olanları da elbette mevcuttur. Ancak o zaman daha çok ekonomik suçlar devreye girer. Zimmetine para geçirme, dolandırıcılık, hortumculuk veya rüşvet alma gibi suçlar da daha iyi eğitimli antisosyal davranışlarıdır.

Bu belirtileri sergilemek ile çıkar amaçlı suç işlemek arasında çıkar açısından bir fark yoktur. Antisosyal bireyleri her zaman elinde silah, sürekli birilerini yaralayan bireyler olarak da görmek yeterli değildir. Bu tarzda antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen bireyler ceza alabileceklerinden çekinerek suç işlemekten kaçınmazlar.

Yine aynı imkanlarla suç işleme fırsatı doğsa yine yaparlar. Cezaevine sürekli girip çıkma da önemli belirtiler arasındadır. Ancak burada genellikle bir çıkar söz konusu olmalıdır. Unutulmasın ki cezaevinde yatan herkes antisosyal kişilik bozukluğuna sahip değildir.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Sürekli Yalan Söylerler

Antisosyal belirtileri görülen kişiler sürekli yalan söylerler. Yalan söylemek suçun devamlılığını sağlamak açısından da önemlidir. İnsanları yalan söyleyerek kandırmak antisosyal kişiliğin en önemli belirtileri arasındadır. Anlattıkları hikayelerin çoğu abartılı ve tamamen uydurmadır. İnsanları kandırmak ve yalan söyleyerek manipule etmekten oldukça fazla keyif alırlar.

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri arasında ayrıca takma lakaplar kullanarak kendisini başka biri gibi tanıtma davranışı da görülmektedir. Rahatlıkla yalan söylerler ve yalan söyleyerek insanları çok kolay kandırabilirler. Başkalarını kandırmak bir zorunluluktan değildir çünkü kişilik bozukluğu bulunan bireyler bunu keyifle gerçekleştirirler.

Herkes yalan söyleyebilir ancak yalanı ortaya çıktığında bu duruma karşı bir utanç hissedebilir. Antisosyal bireylerin bu belirtileri ise ortaya çıktığında mahcubiyet meydana gelmez. Yalanları gizlemek ya da yalanları yalanla kapatmak gibi belirtileri sık sık gösterirler.

Yalan söylemek özellikle dolandırıcılık davranışları sergileyen antisosyal bireylerin baskın özellikleri arasında yer almaktadır. Yalan söylemekte çok usta olan antisosyal bireylerin yalan söylemekten keyif aldıkları da göz önüne alınınca bu özellikleri tedavi sürecinde de sorun yaratmaktadır.

Tedavi sürecinde de psikolog ve psikiyatristi de kandırma gibi eğilimleri de mevcut olabilir. Özellikle terapi seansları esnasında verilen ödevlerin gerçekleştirilmemesi de önemli bir sorun taşır. Ödevleri gerçekleştirmediğini açıklarken de terapisti yanıltır ve yalan söyler.

Benzer şekilde, ilaç tedavisinde de benzer bir manipülatif bir süreç yaşanır. İlaç tedavisini yürüten uzman hekimi de yanıltarak ilaçlarını düzenli olarak aldığını söyler ancak ilaçlarını düzenli olarak kullanmaz ve antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri devam eder.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Eylemlerin Sonunu Düşünmezler

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri arasında dürtüsel davranışlar kesinlikle çok ön plandadır. Sergiledikleri davranışların sonuçlarını hiçbir şekilde düşünmez ve hesap etmezler. Kurtlar Vadisi dizisinin meşhur repliği Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz aslında antisosyal belirtileri en iyi şekilde ifade etmektedir.

Mensubu oldukları alemde racon sahibi olabilmek, saygı görebilmek, para ve güç elde edebilmek için gerçekleştirdikleri eylemlerin sonucunda kendisi ve çevresinin nasıl zarar görebileceğini düşünmezler. Dürtüsel eylemler çoğunlukla kanunlarla başının belaya girmesine neden olmaktadır.

Sık sık yaralama veya cinayet suçlamasıyla hakim karşısına çıkabilirler. Özellikle nitelikli yaralama suçu en sık görülen antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri arasındadır. Birini yaralarken veya cinayet işlerken kendisinin başına neler gelebileceğini, kendisinin de öldürülebileceğini veya uzun yıllar hapiste kalacağını aklına getirmez.

Bu eylemler dürtülerini kontrol etmekte güçlük çektikleri için gerçekleşmektedir. Aslında birçok kişinin içinde bu dürtü yer alsa da birçok birey uzun vadede zarar görebileceğini düşündüğü için dürtülerine hakim olmaya çalışırlar. Antisosyal kişilik bozukluğu ise bu dürtülerin kontrol edilememesi halinde ortaya çıkabilir.

Bazı insanlar birini öldürmenin dinen günah olduğunu düşünerek cinayet işlemekten uzak dururken bazıları ise mağdurun da bir ailesi olduğunu düşünür ve uzak durur. Bazıları hapse girmekten korktuğu için suç işlemekten uzak durur. Antisosyal kişiliği ve belirtileri bulunan bireyler ise bu sonuçları görmezden gelir.

Aslında intikam almak veya nüfuzlu biri olmak dışında geleceğe dair hiçbir planları yoktur. İntikam almadıkça adeta kendisini rahatsız ve eksik hisseder. İçlerinden gelen şeyi sonunu düşünmeden gerçekleştirirler. Yaptıkları eylemden ise pişmanlık duymazlar. Biraz sonra daha detaylı inceleyeceğimiz pişmanlık duymama hali antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri arasında en etkin olanlardandır.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Sinirli ve Saldırgandırlar

Genellikle öfke patlamaları yaşanması ve saldırganlık davranışlarının olması antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri arasındadır. Çok rahatlıkla öfkelenir ve çok kolay öfke patlaması yaşarlar. Öfkeleri ani yükseliş gösterdiği için hemen saldırıya geçebilirler. Çok kolay kavgaya girebilir ve kavgada yumruk sayılmaz dercesine karşı tarafa korkunç zararlar verebilirler.

Öfke kontrolü konusunda önemli ölçüde zorluk yaşarlar. Özellikle kendilerine karşı yapılan hatalara çok sinirlenir ve kendisine ağır hakaretler yapılmış gibi tepkiler gösterebilirler. Antisosyal bireylerin öfke kontrol sorunu uzun süredir başını tehlikeye sokmasına neden olmaktadır.

Kişilik bozukluğu nedeniyle yaşamı büyük oranda alt üst olmaktadır. Birileri tarafından küçük düşürüldüğünü düşündüğü anda çok abartılı bir öfke patlaması yaşayabilirler. İstediği şeye mani olan birileri çıktığında o kişiye karşı acımasız davranışlar sergileyebilirler.

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri bulunan bireylerin önemli kısmı trafikte çok ufak şeylerden dahi kavga çıkarır ve karşıdaki kişiyi kolayca öldürebilirler. Örneğin; trafikte önüne aracını tehlikeli bir şekilde kıran ancak bunu dikkatsizlik sebebiyle gerçekleştirmiş birine karşı dahi kolaya zarar verebilirler.

Aracından aşağı iner ve direkt kavga başlatabilirler. Trafikte veya herhangi bir sosyal mecrada şiddet uygulayan kişilerin bir kısmı antisosyal kişilik bozukluğuna sahiptir. Buradaki şiddete yol açan düşünce birisi tarafından hakkının yendiği düşüncesidir. Hakkını yediğini düşündüğü kişiye çok ağır cezalar verebilir ve bundan pişman olmazlar.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Güvenliği Tehlikeye Atarlar

Antisosyal bireyler genellikle kendilerini ve yakınlarını riske atacak davranışlar sergilemekten çekinmezler. Bu kişilik bozukluğu sayesinde antisosyal eylemlerle birleşen dürtüsel davranışlar neticesinde kişinin kendisine ve çevresine verebileceği zarar umrunda olmayabilir. Örneğin; çok hızlı araç kullanabilirler ve kaza yaptıklarında yaşayacakları sonuçları düşünmezler.

Kendi güvenliklerini tehlikeye atarken çevrelerini de tehlikeye atarlar. Zararlı sonuçları zerre düşünmezler ve hep risk almaya açıktırlar. Ayrıca silah taşıma olasılıkları çok yüksektir. Sosyal bir ortamda her an silahlı çatışmaya sebep olabilecek şekilde davranışlar sergileyebilirler.

Başkalarının canına kast etme noktasında kaygı yaşamazlar. Alkollü veya madde etkisi altındayken araç kullanabilirler. Muhakeme yeteneğini kaybedip de başlarına gelebilecek kazalardan korkmaz ve çekinmezler. Üstelik bu durum onlara heyecan verici dahi gelebilir.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Sorumluluklarını Yerine Getirmezler

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen kişi hem maddi hem de manevi anlamda sorumluluklarını yerine getirmez. Antisosyal birey arkadaşları ve yakınlarından borç alır ancak geri ödemez. Geri ödememek için sürekli yalan söyler ve yalanlarını sürekli yeniler. Borcunu ödememek için yalanlarını devam ettirmektedir.

Borç alırken borcu ödeme niyetine almamaktadır zaten. Taksitle alışveriş yapar ancak taksitlerin ödeme zamanında kendisi bu taksitleri ödemez. Güvenini kazanarak kefil yaptığı kişinin başının kanunlarla belaya girmesine göz yumabilir. Borcu ödemezse kefilin borcu ödemesi onun için bir mahcubiyet oluşturmaz.

Bunu önemsemediği için kefil yaptığı kişilerle sorunlar yaşayabilir ve bu durumu hiç önemsemez. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri görülen kişi kredi çeker ancak kesinlikle ödeme amacı taşımaz. Üzerinde neyi varsa başkalarının üzerine geçirir ve böylece haciz vb. konulardan kaçınmış olur.

Başkalarını mağdur etmekten çekinmez. Kredi kartından kendi maddi imkanlarının çok üzerinde harcamalar yapar ancak harcamaların geri ödemesini düşünmez. Evle ilgili sorumlulukları da yerine getirmez. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri gösteren evli bir kişi çocukları ve eşinin maddi ihtiyaçlarını karşılama sorumluluğunu üstlenmez.

Çocuklarının bakımı ve eşinin masrafları umrunda dahi değildir. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri bu sayede sadece kişiyi değil çevresini de olumsuz etkilemektedir. Evde maddi yükümlülükleri karşılayan kendisi olsa da olmasa da maddi sorumlulukları yerine getirmez.

Çalışmadığı ve eve maddi katkıda bulunmasa dahi maddi zarar verebilir. Örneğin; çalışan bir antisosyal parasını kumar oynayarak kaybettiği için evin elektrik faturasını ödemeyebilir ve evin elektrikleri kesilebilir. Bundan dolayı pişmanlık veya üzüntü de yaşamayabilir. Çalışmayan bir antisosyal de eşinin veya çocuklarının çalışıp eve getirdiği parayı alkol, madde veya kumar gibi bazı bağımlılık yapıcılara yatırıp kaybedebilir.

Bu para ile faturaları ödemesi gerekirken o farklı yerlerde parayı harcamıştır bile. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen bir babanın çocuğu hastayken onun ilaç parasıyla uyuşturucu madde alması sıkça görülebilecek bir antisosyal davranıştır. Oldukça bencil davranışları olabilir.

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri içerisinde bencillik ön plana çıkar. Örneğin; herkesin kendisiyle ilgilenmesi ve kendisine yardım etmesini bekler ancak aynı ilgiye ve yardıma başkalarının ihtiyacı olduğunda hemen kaçar. Yardıma ihtiyacı olan bireye adeta sırtını döner. Kimseye yardım etmez veya ilgilenmez çünkü başkalarının sorunlarına karşı duyarlı değildir.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Merhamet ve Vicdan Azabı Yoktur

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri bulunan kişilerin merhamet ve vicdan hesapları yoktur. Yaptıkları eylemlerin sonuçları başka bir kişiye bir zarar vermekle bitiyorsa da buna kolaylıkla bir kılıf bulabilirler. Örneğin; çıkar amaçlı suç işleyen bir antisosyal çıkarı uğruna her türlü zarar verici davranışı sergileyebilir.

Birini silahla vurur ve ölümüne sebep olabilir ancak bu kişinin ölümü hak ettiğini belirtebilir. Bulduğu bu kılıf sayesinde cinayet işlemesine rağmen vicdan azabı yaşamaz. Haraç alan birey eğer antisosyal kişilik bozukluğuna sahipse haraç aldığı işadamının zaten işçilerinin hakkını yediğini söyler.

Kendisini bir nevi Robin Hood pozisyonuna sokmuştur ki bu sayede vicdan azabı hissetmez. İnsanların emeklerini çalarak zengin olduğunu belirterek sanki o insanların intikamını almış gibi düşünebilir. Hakkının yenildiğini ileri sürerek bir kişinin yaşamına son verebilir. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri içerisinde en baskın olan ancak en tehlikeli sonuçları da doğurabilecek olan merhamet ve vicdan yoksunluğudur.

Yaptıklarına hep haklılık payı bulur ve bu sayede vicdan muhasebesinden kaçınmaya çalışmaktadır. Haksız olsa dahi haklı gösterebilecek her davranışı sergiler. Adalet sistemini en ufak şekilde önemsemez ve kendi adaletini kendisi sağlamaya çalışır.

Elbette her çete mensubu antisosyal kişilik bozukluğu tanısı almayacaktır ancak çete işleriyle uğraşan kişilerde belirtileri görülme olasılığı yüksektir. Birinin ölümüne sebep olan kişi vicdan azabı yaşayabilir. Örneğin; cezaevinde cinayet suçuyla hüküm giyen insanların ciddi bir kısmında vicdan muhasebesi vardır.

Bu nedenle de öldürdükleri kişiyi hep hatırlayabilir ve pişmanlık duyabilirler. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen bireyler ise hiçbir şartta veya durumda pişmanlık yaşamazlar. Pişmanlık hata yaptığını kabullenmektir ve antisosyal bireyler hata yaptığını asla kabul etmezler.

O eylemi gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını karşısındaki kişiye de çok iyi hissettirebilirler. Hırsızlık yapan bir antisosyal birey, suç üstü yakalandığında evlerinin kapısını kilitlemeyen mağdurları suçlayabilir. Yaptığı eyleme kılıf bulmak bir antisosyal için çok kolay bir iştir.

Antisosyal kişilik bozukluğu oldukça olumsuz sonuçları olan ciddi bir ruhsal rahatsızlıktır. Şiddetle iç içe bir yaşama neden olabileceği için hem bireye, hem yakınlarına hem de topluma zararları mevcuttur. Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri nedeniyle yaşamının önemli kısmını cezaevlerinde geçirebilir veya kaçak olarak sürekli saklanabilir.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Medyada Antisosyal Kişilik Bozukluğu Belirtileri

Antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri on yıllardır birçok sinema filminde ve suç temalı dizilerde çok iyi şekilde işlenmiştir. Godfather (Baba), Goodfellas, Scarface ve Kurtlar Vadisi dünyada ve ülkemizde antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergilemesi bakımından kaliteli yapımlardır.

Kurtlar Vadisi dizisi ülkemizde bir 2003-2005 yılları arasında izlenme rekorları kırmış bir televizyon dizisidir. Dizide ölümünün ardından gıyabında cenaze namazı kılınan karakteri, milli maçlardan daha çok reyting alması ve oynadığı saatlerde sokakların boşalması ile adeta fenomen bir yapımdır.

Kurtlar Vadisi dizisi, Türkiye’deki mafya örgütlenmesine sızan bir istihbarat ajanı ve yeraltı dünyasının genel yapısını incelemektedir. Polat Alemdar, istihbarat kuruluşu tarafından eski kabadayılardan Duran Emmi’nin yeğeni olarak yeraltı dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. Yeraltı faaliyetlerinden gelmeyen Polat karakteri antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergilememektedir.

Polat karakterinin ilk amacı mafya babası Süleyman Çakır’la dost olmak ve onunla beraber mafya aleminde yükselmektir. Süleyman Çakır ise çocukken kız kardeşini darp eden bir zabıtayı öldürerek cezaevine giren ve zamanla tetikçi haline gelen bir mafya babasıdır. Çakır’ın yeraltı dünyasında yükselmesiyle beraber bir konsey karşımıza çıkar.

Bu konsey profesyonel, büyük çaplı ve daha acımasız karakterler barındırmaktadır. Bu konseydekilerin aslında birer işadamı kimliği de vardır ancak antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri de sergilemektedirler. Bu dizideki konsey karakterleri aslında bir önyargıyı da yıkmaktadır.

Genellikle toplumda antisosyal denildiğinde serseri görünümlü, kirli sakallı, sadece siyah giyen adamlar akla gelebilir ancak antisosyal davranışlar gösteren kişilerin hangi sosyokültürel katmandan olduğu önemli değildir. Bu konseyde belki de Testere Necmi karakteri antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri en açık şekilde sergileyen karakterdir.

Testere Necmi, lakabından da anlaşılabileceği üzere öldüreceği kişileri testereyle keserek öldürmektedir. Harika bir oyunculukla resmedilen karakterin vicdan, merhamet ve acıma duyguları yoktur. Merhamet ve vicdan duygularının olmayışıyla Testere Necmi antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri göstermektedir.

Elbette dizideki tüm mafyöz karakterlerin antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri göstermediğini de belirtmek gerekir. Gerçek hayatta da cezaevlerinde hapis yatan kişilerin yaklaşık yarısı antisosyal kişilik bozukluğu bulunan bireylerdir ancak suç işleyen herkese de antisosyal kişilik belirtileri gösteriyor denemez.

Beyaz perdede antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri sergileyen karakterler birçok filmde sık sık gösterilmektedir. Bunda suç türünde filmlerin beğenilmesi kadar antisosyal kişilik bozukluğunun suç işleme potansiyeli olması da etkilidir.

antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri

Antisosyal Kişilik Bozukluğu Belirtileri Tedavi Edilir Mi?

Antisosyal kişilik bozukluğu tedavisi olan bir rahatsızlıktır ancak tedavi süreci uzun ve zor bir yolculuktur. Antisosyal bireyin tedavi süreci psikoterapi ve ilaç tedavisi ile mümkündür. İlaç tedavisi antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri zayıflatmak için gerçekleştirilmektedir. İlaçlar belirtileri azaltabilir ancak tedavi oldukça düzenli sürdürülmelidir.

Antisosyal bireylerin tedavi süreçlerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi de bireylerin tedaviye başvurmamalarıdır. Antisosyal bireylerin yalnızca çok azı tedaviye kendi isteğiyle başvurmaktadır. Bunun dışında kalan tedavi başvuruları daha çok kişinin yakınları ve adli birimler tarafından yapılır.

Kişinin yakınları artık kendi yaşamlarını da zorlaştıran antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri ortadan kaldırma amacıyla başvururlar. Adli birimler ise antisosyal vakalarda sık sık görülen yaralama ve cinayet gibi suçlar üzerine kişiyi psikiyatri birimine yönlendirir. Tedavide ilaç kullanımı genellikle uzun süreli olmakta ve birkaç ilaç birlikte kullanılabilmektedir.

İlaç tedavisine ek olarak psikoterapi de özellikle öfke kontrolü ve dürtüsel davranışların kontrolünde etkili olabilir. Ancak kişinin bu süreçte uzun süreli psikoterapi görmesi gerekmektedir. Antisosyal kişilik bozukluğu tedavisinin uzun ve zorlu bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Bazen de hastane yatışı gerekebilir.

Özellikle suç işleme potansiyeli yüksek olan ve cezaevinde olmayan antisosyal bireylerde uzun süreli hastane yatışı gerekebilir. Psikoterapide öfke kontrolü üzerinde durulmaktadır. Öfke patlaması yaşayan bir antisosyal anlık bir dürtü ile bir kişiyi öldürebilme riskini taşır. Bu risk dolayısıyla kişinin öfkesini kontrol edebilmesi ve dürtü kontrolünü kolaylaştırması üzerine çalışılır.

Mentalium Psikoloji Kimdir?

Mentalium Psikoloji 2019 yılında Klinik Psikolog Onur Aydın’ın girişimleriyle Kadıköy ilçesinde kurulmuş bir psikolojik danışmanlık merkezidir. İkinci şubesini Mecidiyeköy’de açan Mentalium Psikoloji uzman psikolog kadrosuyla farklı ruhsal sorunlarda psikoterapi hizmeti sunmaktadır.

Uzman psikologlarımız danışanlarına hem bireysel hem de çift terapisi hizmeti sunmaktadır. Bireysel çalışma alanlarımız arasında başta depresyon, kaygı bozuklukları, travma, obsesif kompulsif bozukluk, fobi, bağımlılık dahil olmak üzere birçok farklı ruhsal sorun vardır. Kurumumuzda ayrıca aile ve çift terapisi hizmeti de verilmektedir.

Mentalium Psikoloji bünyesinde çocuk, ergen ve yetişkin alanında uzman klinik psikologlar görev yapmakta ve özellikle tüm etik değerlere uygun psikolojik destek hizmeti vermektedirler. Merkezimizde antisosyal kişilik bozukluğu konusunda da psikolojik destek sunulmaktadır. Eğer siz de uzman psikolog kadromuzdan destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

klinik psikolog onur aydın kimdir? istanbul uzman psikolog

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2025. Tüm Hakları Saklıdır.