Skip to content Skip to footer

Merdivenköy Psikolog Ekibimiz

Merdivenköy psikolog ekibimizle yanınızdayız

Merdivenköy Psikolog Ekibimiz

Mentalium Psikoloji Merdivenköy psikolog kadrosuyla çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapi desteği sunmaktadır.

Kadıköy ilçesi Merdivenköy semtine yönelik psikolojik destek sunan Mentalium Psikoloji pek çok farklı ruhsal sorunla çalışmaktadır.

Merdivenköy semtine yalnızca birkaç yüz metre uzaklıkta olan Kadıköy şubemizin hangi alanlarda nasıl destek sunduğunu yazımızda bulabilirsiniz.

Eğer siz de Merdivenköy dolaylarında bir psikolog ile görüşmek isterseniz, merkezimizi arayabilirsiniz.

Merdivenköy psikolog ekibimiz BDT başta olmak üzere pek çok tekniği uygular

Merdivenköy Psikolog Desteğimiz

Merdivenköy psikolog ekibimizle Mentalium Psikoloji olarak danışanlarımıza 2019 yılından itibaren psikolojik destek sağlamaktayız.

Kadıköy psikolojik danışmanlık merkezleri arasında Mentalium Psikoloji’nin öne çıktığı önemli konulardan birisi de merkezimizin kolay ulaşılabilir olmasıdır.

Göztepe, Merdivenköy, Sahrayıcedit, Erenköy gibi Kadıköy semtlerinin hepsine oldukça yakın bir konumda olan merkezimiz Merdivenköy psikolog arayışında size destek olmaktadır.

2021 yılında Avrupa yakası psikolog desteğine de başlayan iki şubeli merkezimiz farklı yaş gruplarına yönelik farklı terapi ekolleri ile çalışmaktadır.

Merkezimizin Merdivenköy psikologları tüm kadro halinde yetişkin gruplarıyla çalışabilmektedir.

Ayrıca Mentalium Merdivenköydeki psikologlar çocuklar ve ergenlerle de çalışabilmektedir. Çocuk psikolojisi ile çalışan uzmanlarımız oyun terapisi uygulayıcısıdır.

Ergen ve yetişkin gruplarla çalışan bir cinsel terapist arkadaşımız da Merdivenköy psikolog desteğini sunmaktadır. Peki Merdivenköy ekibimizin uzmanları hangi terapi ekolüyle çalışmaktadır?

Yazımızın devamında Merdivenköy kadromuzun nasıl bir yönelimle size ruhsal destek sunacağını inceleyeceğiz.

Merdivenköy psikolog kadromuzdan destek almak için bize ulaşın

Merdivenköy'deki Psikologlar ve BDT

Merdivenköy psikologları olarak kurumumuzda en sık uyguladığımız yöntem bilişsel davranışçı yaklaşımdır.

Bilişsel davranışçı terapi, psikoloji ve psikopatoloji alanındaki bilimsel bilgilere dayalı olarak geliştirilen ve psikoterapi alanında bilimsel ilkelerin uygulanmasıyla oluşturulan modern bir psikoterapidir.

Psikoterapi, ruhsal hastalıkları ve sorunları konuşma yoluyla çözme yöntemleri için kullanılan genel bir terimdir.

Bilişsel davranışçı terapi, ruhsal bozuklukların nedenlerini açıklamak ve incelemek için psikolojik verileri kullanır.

Bu bozuklukların çözümüne yönelik sözel ve davranışsal yöntemler de bu bilimsel ilkelere ve öğrenme teorilerine dayanmaktadır.

Bu tedavinin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış ve yüzlerce klinik çalışma birçok psikiyatrik bozukluk için etkili olduğunu göstermiştir.

Bilişsel terapinin terapötik pratiği, diğer psikoterapilerden temel olarak farklı olarak, süreç ve içerik açısından yapılandırılmıştır.

Öncelikle kişinin mevcut sorunlarına odaklanır ve daha hızlı ve daha problem çözücüdür.

Bilişsel davranışsal terapi, başvuru sahibinin yalnızca mevcut sorunlarını çözmez, aynı zamanda başvuru sahibinin yaşamı boyunca sorunları çözmek için kullanabileceği bir dizi özel beceri sağlar.

Bu beceriler çarpıtılmış düşünceleri tanımlar, inançları değiştirir, çevre ile yeni ilişkiler kurar ve davranışları değiştirir.

Bilişsel-davranışçı terapi, bilişsel modellere dayanır. Basitçe söylemek gerekirse, bir olayı nasıl algıladığımızın duygusal tepkilerimizi etkilemesi bilişsel terapinin ana odak noktasıdır.

Başka bir deyişle, “Biz olayları olduğu gibi görmeyiz, onların gördüğümüz gibi olduğunu zannederiz.”

Örneğin bu yazıyı okurken okuduklarınızı değerlendiriyor ve yorumluyorsunuz. Birisi bu satırı okuyup “Bu harika. Tam da aradığım türden bir tedavi” derse, mutlu ve hevesli olacaklar.

Buraya kadar yazılanları okuyup da “bana göre değil, ben yapamam, olmaz” diye düşünürseniz o kişi de karamsar ve çaresizdir.

Bu satırları okuyan her kişi bunları kendince değerlendirir ve yorumlar, bu da ortaya çıkan duygu ve davranışları etkiler.

Başka bir deyişle, bir kişinin duygusal tepkisi doğrudan durumdan değil (örneğin, burada bir makale okuyorsanız), durum hakkındaki düşüncelerinden etkilenir.

İnsanlar stres veya baskı altındayken sağlıklı düşünemezler ve düşünceleri bozulmaya başlar.

Merdivenköy psikolog arkadaşlarımızın uyguladığı bu yöntem, insanların rahatsız edici düşüncelerini belirlemelerine ve bu düşüncelerin ne kadar gerçek olduğunu bulmalarına yardımcı olur.

O zaman uygunsuz düşünceleri değiştirmeyi öğrenip mevcut realitenize uygun düşünmeye başladığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Problem çözme ve davranış değişikliği Merdivenköy psikolog ekibimizce bilişsel davranışçı terapi seanslarında en çok tartışılan konulardır.

İlk ve en önemli adım hedef belirlemektir. Kendinize şunu sorun: “Tedavinin sonunda nasıl olmak istiyorum ve neyi değiştirmek istiyorum?”

Özellikle iş, ev, okul, aile, arkadaşlar, meslektaşlar ve diğer insanlardaki ilişkilerde ne gibi değişiklikler yapmak istersiniz?

Şu anda hangi belirtilerden şikayetçisiniz? Hangi belirtileri azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak istersiniz? Diğer yaşam sorunlarını da düşünün.

Kültürel ve entelektüel ilgiler, artan fiziksel aktivite, azalan kötü alışkanlıklar, yeni insani beceriler edinme ve evdeki ve işteki durumlarla başarılı bir şekilde nasıl başa çıkılacağını öğrenme bu ekolün amaçlarındandır.

Merdivenköy psikolog kadromuz sizinle bu hedefleri tartışacak ve kendi kendinize üzerinde çalışabileceğiniz ve terapide üzerinde çalışabileceğiniz hedefleri belirlemenize yardımcı olacaktır.

Merdivenköy ekibimizle gerçekleştireceğiniz ilk seansınız başlamadan önce, terapistiniz sizden durumunuzla ilgili çeşitli formlar ve psikolojik ölçekler doldurmanızı isteyecektir.

Seans başladıktan sonra terapistinizin yapacağı ilk şey, bir önceki haftaya göre bu hafta genel olarak nasıl hissettiğinizi sormak olacaktır.

Seansınızda önemli bir olay olup olmadığı belirlenerek üzerine konuşulacak bir konu oluşturulur.

Ardından, son seansınızdan itibaren sizin için yaşama dair ne gibi değişimler olduğunu, hafta boyunca hangi egzersizleri yaptığınızı ve önceki seansınız ile mevcut seansınız arasında bir bağlantı kurmak için değiştirmek istediğiniz şeyler olup olmadığını tartışırız.

Ardından, problem çözme ve problem durumlarıyla ilgili düşünce ve inançlarınızın geçerliliğini ve tutarlılığını tartışarak terapistinizle o günkü gündemdeki konuları tartışırsınız.

Bu şekilde Merdivenköy psikolog kadromuzun da desteğiyle yeni beceriler de öğreneceksiniz.

Bir sonraki haftaki seansta öğrendiklerinizi en iyi nasıl kullanacağınızı tartıştıktan sonra, terapistiniz seansın ana noktalarını özetleyecek ve geri bildiriminizi isteyecektir.

Görüldüğü gibi Merdivenköy psikolog ekibimizin uyguladığı bilişsel terapi hem terapistin hem de danışmak için gelen kişinin çok aktif olduğu bir terapi şeklidir.

Psikoterapinin ilerleyiş süreci, terapist ve danışan tarafından ortaklaşa belirlenir.

Genellikle iki ila üç seanstan sonra terapist, ilk seansta belirlenen hedeflere ulaşmanın ne kadar süreceği konusunda kabaca bir fikir sahibi olur.

Danışana bağlı olarak 6-10 görüşme gibi çok kısa bir süre yeterli olabilir. Uzun süreli sorunları olan bazı danışanlar ise tedaviye aylarca veya bir yıl veya daha uzun süre devam etmeyi seçebilir.

Başlangıçta ciddi bir kriz durumu olmadıkça danışanlarımızla Merdivenköy psikolog ekibimiz haftada bir kez görüşmektedir.

Kişi iyileştikçe seansların sıklığı da gitgide azalır, önce 15 günde bir, sonra 3 haftada bir, seanslar yavaş yavaş seyrekleşir.

Pekiştirme seansları tedavinin bitiminden 3, 6 ve 12 ay sonra verilir ve terapi süreci bu dönemde farmakoterapi ile bilişsel davranışçı terapinin bir kombinasyonu olabilir.

İlaç kullanmanız gerektiğini düşünüyorsa eğer, Merdivenköy psikologlarımız size durum hakkında bilgi verecek ve durumun artılarını ve eksilerini tartışacaktır.

Pek çok tıbbi durum ilaçsız tedavi edilebildiği gibi, mutlaka ilaçlarla tedavi edilebilen sorunlar da ortaya çıkabilmektedir.

Bazı durumlarda, insanlar genellikle her iki tedaviyi birlikte kullanmaya daha iyi yanıt verir. Peki Merdivenköy psikologlarımız ile görüşmeye gelmeden önce ne yapmalısınız? Terapi sürecine nasıl hazır olabilirsiniz?

Merdivenköy psikolog kadromuzla ilk görüşmeye gelmeden önce yapabileceğiniz şeyler kısıtlıdır.

Ancak ikinci seanstan önce yapabilecekleriniz hakkında değerlendirme yapabiliriz.

Örneğin; bir önceki seansı gözden geçirebilir ve bir sonraki seansta ne hakkında konuşmak istediğinizi yazabilir, böylece her seansa özenle hazırlanmış bir şekilde gelebilirsiniz.

Merdivenköy psikolog kadromuza göre terapinin etkinliğini arttırmanın üçüncü bir yolu, terapi seanslarını günlük yaşamınıza dahil etmektir.

Bunu yapmak için, oturumda (seansta) neler olup bittiğini kendinize özetleyin. Oturumun sonunda, hafta boyunca neler yapabileceğinizi ve hangi zorluklarla karşılaştığınızı konuşmak için zaman ayırabilirsiniz.

Terapistinizden bu konuda seansınız bitmeden yardım isteyebilirsiniz. Tabii ki en önemlisi seanslarınıza düzenli ve zamanında devam etmeniz tedavinizin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Birçok kişi 4-5 seans sonrasında semptomlarda azalma olduğunu fark eder ve ne yazık ki iyileştiğini düşünüp terapiye gelmemeyi seçebilir.

Ancak Merdivenköy psikolog kadromuzla bu durumu konuşmadan seansları yarıda bırakmak bir süre sonra sizi daha olumsuz etkileyebilir ve geçici iyi olma hali sona erer.

Yapmanız gereken seanslarınıza güvenle ve inançla devam etmek ve önerilen teknikleri günlük olarak kullanmaktır.

Eğer siz de Merdivenköy psikolog kadromuzdan bilişsel davranışçı terapi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

klinik psikolog onur aydın kimdir? istanbul uzman psikolog

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.